Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym
Need a deser wegetariański? Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 14 i kosztuje $5.03 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 506 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Jeśli masz sodę oczyszczoną, krem z masła waniliowego, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Krem z masła waniliowego, mus z białej czekolady waniliowej i Syrop waniliowy na tort weselny, Ciasto czekoladowe z lukrem waniliowym, oraz Ciasto czekoladowe z lukrem waniliowo-maślanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w środkowej pozycji i rozgrzej piekarnik do 177°. masło 2 (9 - na 2-calowe) okrągłe patelnie do ciast i dno każdej z nich z okrągłym papierem woskowym. Papier maślany i kurz patelnie z mąką, wybijając nadmiar.
Gorącą wodę i kakao ubić w misce na gładką masę, następnie ubić w mleku i wanilii.
Mąkę, sodę oczyszczoną i sól ubić w innej misce.
Ubij razem masło i brązowy cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż blady i puszysty, 3 do 5 minut.
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mąkę i mieszanki kakaowe na przemian w partiach, zaczynając i kończąc mieszanką mąki (ciasto może wyglądać na zsiadłe).
Podzielić ciasto między patelnie ciasto, wygładzając blaty.
Piec, aż drewniany kilof lub szaszłyk wyjdzie czysty i krawędzie ciasta zaczną odrywać się od boków patelni, w sumie 25 do 35 minut. Schłodzić warstwy w patelniach na stojakach 10 minut, a następnie odwrócić na stojakach, usuwając papier woskowy i całkowicie ostudzić.
Wyłożyć 1 warstwę ciasta, zaokrągloną bokiem do góry, na podstawce do ciasta lub półmisku i, za pomocą przesuniętej szpatułki, rozprowadzić na wierzchu około 1 szklanki kremu maślanego. Wierzch z pozostałą warstwą ciasta, zaokrągloną stroną w dół, a Stronę mrozu i wierzch ciasta z 2 szklankami maślanego kremu.
Dla każdego koloru (można uzupełnić do 5), przenieść 3 łyżki masła do oddzielnej małej miseczki i odcień barwnikiem spożywczym. Odetnij 1 róg każdej plastikowej torby, aby utworzyć otwór 1/4 cala, a następnie łyżkę każdego koloru kremu do torby, wyciskając nadmiar powietrza. Przekręć każdą torebkę mocno tuż nad kremem maślanym, a następnie ozdobnie ułóż kolorowy krem na ciasto. Schłodzić ciasto, aż krem maślany jest ustawiony, o 30 protokół.
Tuż przed podaniem ułóż 6 do 8 Mini babeczek na wierzchu ciasta w 1 warstwie, a następnie ułóż pozostałe mini babeczki na wierzchu.
* Barwnik spożywczy Wilton Paste dostępny w wilton.com.
* Warstwy ciasta mogą być wykonane 2 dni wcześniej i przechowywane, szczelnie owinięte w folię, w temperaturze pokojowej lub zamrożone 2 tygodnie.* Ciasto można złożyć 4 godziny wcześniej i przechowywać w chłodnej temperaturze pokojowej.