Ciasto czekoladowe z kremem I
Ciasto czekoladowe z kremem I przygotowuje się w około 45 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 15 g białka , 55 g tłuszczu i łącznie 992 kalorie . Za 2,26 dolara za porcję otrzymasz deser dla 10 osób. 4 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Udaj się do sklepu i kup ciasto, mleko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest ono dostarczane przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Ciasto bananowo-czekoladowe z kremem , ciasto czekoladowo-maślane z masłem orzechowym i ciasto z lodami z gorącą czekoladą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wymieszaj cukier, mąkę, mleko i posiekaną czekoladę w rondlu o pojemności 2 litrów. Ciągle mieszając, gotuj na średnim ogniu, aż mieszanina zacznie bulgotać. Kontynuuj mieszanie przez 2 minuty.
Wmieszaj odrobinę gorącej mieszanki do żółtek, szybko ubijając, aby uniknąć ich przypalenia. Wmieszaj ciepłą mieszankę żółtkową do pozostałej części masy czekoladowej i gotuj przez kolejne 90 sekund.
Zdjąć z ognia, dodać masło lub margarynę i wanilię.
Wlać nadzienie do formy na tartę i schłodzić do stężenia. Udekorować bitą śmietaną i odrobiną startej czekolady.