Ciasto czekoladowe z bitym nadzieniem Krówkowym i maślanym kremem czekoladowym

Ciasto czekoladowe z bitym nadzieniem Krówkowym i maślanym kremem czekoladowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc daj ciasto czekoladowe z bitą nadzieniem Krówkowym i czekoladowym kremem maślanym. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 851 kalorii, 7G białka, oraz 45 g tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 20 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka sody oczyszczonej, mąki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Prosty Czekoladowy tort urodzinowy z bitą czekoladą, Czekoladowe ciasto Krówkowe z lukrem waniliowym i polewą czekoladową Ganache, oraz Bumpy Cake (Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym i krówką czekoladową) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wyciąć 2 (8-calowe) rund pergaminu; odstawić. Płaszcz 2 (8-calowy) patelnie ciasto z masłem, umieścić rundy w Patelnie, i płaszcz pergamin z więcej masła. Patelnie i pergamin posmarować mąką i wystukać nadmiar; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
3
Wymieszać odmierzoną mąkę, sodę oczyszczoną i sól w średniej misce, aż do połączenia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Wymieszać kakao i wrzącą wodę w małej misce, aż się połączą. Powoli ubijamy mleko, odstawiamy na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
WodaWoda
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Umieść odmierzone masło w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek i ubijaj na średniej prędkości, aż będzie puszyste i jasne, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodać cukier i wanilię i nadal ubijać przez kolejne 4 minuty. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i łopatki gumową szpatułką.Przywróć mikser do średniej prędkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodaj jaja 1 na raz, pozwalając każdemu w pełni włączyć przed dodaniem następnego. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i wiosła.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Dodać jedną trzecią mieszanki mąki i włączyć mikser do niskiej prędkości, mieszając, aż mąka jest po prostu włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Dodać połowę mieszanki kakaowej i wymieszać do momentu włączenia. Kontynuuj pozostałą mieszankę mąki i kakao, na przemian z każdym i kończąc na mące, aż wszystkie składniki są włączone i gładkie. Zatrzymaj mikser, wyjmij miskę i wymieszaj ręcznie Pozostałe smugi mąki, upewniając się, że zeskrobujesz dno miski.Podziel ciasto równomiernie między przygotowane Patelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Piec je obok siebie na stojaku przez 15 minut. Obróć Patelnie od lewej do prawej iz powrotem do przodu i kontynuuj pieczenie, aż krawędzie ciasta lekko odciągną od patelni i tester ciasta lub wykałaczka włożona do środka wyschnie z zaledwie kilkoma okruchami, około 15 do 20 minut więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
11
Wyjmij patelnie z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na stojaku z drutu przez około 15 do 20 minut. Uruchom nóż na obwodzie każdego ciasta, włączyć je na stojaku, i powoli odkleić pergamin rund.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
12
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia, około 1 1/2 godziny. Tymczasem, aby krem i nadzienie.Do mlecznej czekolady maślanej: napełnij średni rondel 2 cale wody i doprowadzić go do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, aby woda po prostu gotowała się na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada MlecznaCzekolada Mleczna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
13
Umieść mleko i słodko-gorzkie czekoladki w żaroodpornej misce wystarczająco dużej, aby usiąść nad wodą bez dotykania jej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Umieść miskę na rondlu i mieszaj, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka. Odstawić do ostygnięcia lekko, ale nadal wylewać, o 5 do 10 minut.Ubij masło w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek na średniej prędkości, aż będzie lekkie i puszyste, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
15
Dodaj mleko i beat aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
16
Wlać czekoladę i wymieszać aż do całkowitego włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
1
Umieść czekoladę w misce miksera stojącego( miska musi być żaroodporna); odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Śmietanę i syrop kukurydziany ubić w małym rondlu i zagotować na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Wlać śmietanę na zarezerwowaną czekoladę i ubijać, aż się stopi i będzie gładka. Przechowywać w lodówce odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie do temperatury pokojowej, o 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Umieść 1 warstwę ciasta na odwróconej patelni do ciasta lub talerzu do serwowania. Pracując szybko, rozłóż całą ubitą krówkę równomiernie na wierzchu warstwy, a następnie połóż drugą warstwę ciasta na wierzchu, od góry do dołu. (Jeśli ubijana krówka zacznie się osadzać w misce, energicznie mieszaj, aż będzie gładka.) Za pomocą przesuniętej szpatułki lub długiego, cienkiego noża rozłóż masło równomiernie na górze i bokach ciasta. (Jeśli krem maślany wydaje się zbyt miękki, przechowywać w lodówce, aż sztywniejsze, ale nie twarde. Możesz zaoszczędzić około 3/4 filiżanki do wykorzystania do dodatkowego dekoracji, jeśli chcesz.) Aby ozdobna czekoladowa mżawka, użyj ciemnego markera lub długopisu, aby narysować 2 równoległe linie o długości 14 cali i odległości 4 cali na arkuszu pergaminu. Powtórz z drugim zestawem linii na tym samym arkuszu pergaminu. Odwróć pergamin, umieść go na blasze do pieczenia i umieść blachę do pieczenia w zamrażarce.Napełnij średni rondel 2 cale wody i doprowadzić go do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, aby woda po prostu gotowała się na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
KrówkaKrówka
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
NóżNóż
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Umieść posiekaną czekoladę w żaroodpornej misce wystarczająco dużej, aby usiąść nad wodą bez dotykania jej, umieść miskę nad rondlem i mieszaj, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Usuń blachę do pieczenia z zamrażarki. Używając łyżki, mżnij cienki strumień czekolady między 2 zestawami linii w losowych wzorach, tworząc 2 (14-by-4-inch) paski dekoracyjnych czekoladowych kropli. Powrót blachy do zamrażarki, aż czekolada jest po prostu ustawić, o 5 protokół.Pracując szybko, ponieważ czekolada stanie się miękka, ostrożnie obrać paski czekolady z pergaminu i nałożyć je na boki ciasta, owijając je wokół i lekko naciskając, aby się przylgnęły. Nie martw się, jeśli paski pękną, po prostu naciśnij je na boki ciasta. (Jeśli czekolada zacznie mięknąć, umieść ją z powrotem w zamrażarce na kilka minut, aby utwardzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce do 2 dni. W przypadku schłodzenia, ciasto odstawić w temperaturze pokojowej na 1 do 2 godzin przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn