Ciasto czekoladowe z bitym nadzieniem Krówkowym i maślanym kremem czekoladowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc daj ciasto czekoladowe z bitą nadzieniem Krówkowym i czekoladowym kremem maślanym. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 851 kalorii, 7G białka, oraz 45 g tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 20 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka sody oczyszczonej, mąki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Prosty Czekoladowy tort urodzinowy z bitą czekoladą, Czekoladowe ciasto Krówkowe z lukrem waniliowym i polewą czekoladową Ganache, oraz Bumpy Cake (Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym i krówką czekoladową) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Wyciąć 2 (8-calowe) rund pergaminu; odstawić. Płaszcz 2 (8-calowy) patelnie ciasto z masłem, umieścić rundy w Patelnie, i płaszcz pergamin z więcej masła. Patelnie i pergamin posmarować mąką i wystukać nadmiar; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
3
Wymieszać odmierzoną mąkę, sodę oczyszczoną i sól w średniej misce, aż do połączenia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Winegret Z Wermutu
4
Wymieszać kakao i wrzącą wodę w małej misce, aż się połączą. Powoli ubijamy mleko, odstawiamy na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W Proszku
Woda
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Winegret Z Wermutu
5
Umieść odmierzone masło w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek i ubijaj na średniej prędkości, aż będzie puszyste i jasne, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
Winegret Z Wermutu
6
Dodać cukier i wanilię i nadal ubijać przez kolejne 4 minuty. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i łopatki gumową szpatułką.Przywróć mikser do średniej prędkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Winegret Z Wermutu
7
Dodaj jaja 1 na raz, pozwalając każdemu w pełni włączyć przed dodaniem następnego. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i wiosła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Winegret Z Wermutu
8
Dodać jedną trzecią mieszanki mąki i włączyć mikser do niskiej prędkości, mieszając, aż mąka jest po prostu włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Dodać połowę mieszanki kakaowej i wymieszać do momentu włączenia. Kontynuuj pozostałą mieszankę mąki i kakao, na przemian z każdym i kończąc na mące, aż wszystkie składniki są włączone i gładkie. Zatrzymaj mikser, wyjmij miskę i wymieszaj ręcznie Pozostałe smugi mąki, upewniając się, że zeskrobujesz dno miski.Podziel ciasto równomiernie między przygotowane Patelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W Proszku
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Winegret Z Wermutu
10
Piec je obok siebie na stojaku przez 15 minut. Obróć Patelnie od lewej do prawej iz powrotem do przodu i kontynuuj pieczenie, aż krawędzie ciasta lekko odciągną od patelni i tester ciasta lub wykałaczka włożona do środka wyschnie z zaledwie kilkoma okruchami, około 15 do 20 minut więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
11
Wyjmij patelnie z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na stojaku z drutu przez około 15 do 20 minut. Uruchom nóż na obwodzie każdego ciasta, włączyć je na stojaku, i powoli odkleić pergamin rund.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Nóż
Piekarnik
12
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia, około 1 1/2 godziny. Tymczasem, aby krem i nadzienie.Do mlecznej czekolady maślanej: napełnij średni rondel 2 cale wody i doprowadzić go do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, aby woda po prostu gotowała się na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada Mleczna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
13
Umieść mleko i słodko-gorzkie czekoladki w żaroodpornej misce wystarczająco dużej, aby usiąść nad wodą bez dotykania jej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
14
Umieść miskę na rondlu i mieszaj, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka. Odstawić do ostygnięcia lekko, ale nadal wylewać, o 5 do 10 minut.Ubij masło w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek na średniej prędkości, aż będzie lekkie i puszyste, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
Patelnia Z Sosem
Winegret Z Wermutu
15
Dodaj mleko i beat aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
16
Wlać czekoladę i wymieszać aż do całkowitego włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
1
Umieść czekoladę w misce miksera stojącego( miska musi być żaroodporna); odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
Winegret Z Wermutu
2
Śmietanę i syrop kukurydziany ubić w małym rondlu i zagotować na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Kukurydziany
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
3
Wlać śmietanę na zarezerwowaną czekoladę i ubijać, aż się stopi i będzie gładka. Przechowywać w lodówce odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie do temperatury pokojowej, o 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
1
Umieść 1 warstwę ciasta na odwróconej patelni do ciasta lub talerzu do serwowania. Pracując szybko, rozłóż całą ubitą krówkę równomiernie na wierzchu warstwy, a następnie połóż drugą warstwę ciasta na wierzchu, od góry do dołu. (Jeśli ubijana krówka zacznie się osadzać w misce, energicznie mieszaj, aż będzie gładka.) Za pomocą przesuniętej szpatułki lub długiego, cienkiego noża rozłóż masło równomiernie na górze i bokach ciasta. (Jeśli krem maślany wydaje się zbyt miękki, przechowywać w lodówce, aż sztywniejsze, ale nie twarde. Możesz zaoszczędzić około 3/4 filiżanki do wykorzystania do dodatkowego dekoracji, jeśli chcesz.) Aby ozdobna czekoladowa mżawka, użyj ciemnego markera lub długopisu, aby narysować 2 równoległe linie o długości 14 cali i odległości 4 cali na arkuszu pergaminu. Powtórz z drugim zestawem linii na tym samym arkuszu pergaminu. Odwróć pergamin, umieść go na blasze do pieczenia i umieść blachę do pieczenia w zamrażarce.Napełnij średni rondel 2 cale wody i doprowadzić go do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, aby woda po prostu gotowała się na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Krówka
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Szpatułka Offsetowa
Blacha Do Pieczenia
Forma Na Ciasto
Patelnia Z Sosem
Nóż
Winegret Z Wermutu
2
Umieść posiekaną czekoladę w żaroodpornej misce wystarczająco dużej, aby usiąść nad wodą bez dotykania jej, umieść miskę nad rondlem i mieszaj, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Winegret Z Wermutu
3
Usuń blachę do pieczenia z zamrażarki. Używając łyżki, mżnij cienki strumień czekolady między 2 zestawami linii w losowych wzorach, tworząc 2 (14-by-4-inch) paski dekoracyjnych czekoladowych kropli. Powrót blachy do zamrażarki, aż czekolada jest po prostu ustawić, o 5 protokół.Pracując szybko, ponieważ czekolada stanie się miękka, ostrożnie obrać paski czekolady z pergaminu i nałożyć je na boki ciasta, owijając je wokół i lekko naciskając, aby się przylgnęły. Nie martw się, jeśli paski pękną, po prostu naciśnij je na boki ciasta. (Jeśli czekolada zacznie mięknąć, umieść ją z powrotem w zamrażarce na kilka minut, aby utwardzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
4
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce do 2 dni. W przypadku schłodzenia, ciasto odstawić w temperaturze pokojowej na 1 do 2 godzin przed podaniem.