Ciasto Czekoladowe Chai Latte
Ciasto czekoladowe Chai Latte może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Ten bezglutenowy przepis służy 15 i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 279 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jeśli masz masło, półsłodkie chipsy czekoladowe, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowe Chai Latte, Przyprawione ciastka Chai Latte Mix ciastek z lukrem waniliowym, oraz Chai Tea Latte.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Nasmaruj lub Spryskaj dno tylko 13x9-calowej patelni sprayem do pieczenia z mąką.
W małej misce, wrzucić chipsy czekoladowe z 1 łyżką mieszanki ciasta. W dużej misce, pokonać pozostałą mieszankę ciasta, 1/4 szklanki suchej mieszanki chai latte, woda, olej i jajka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu. Wymieszać z polewanymi kawałkami czekolady.
Piec zgodnie z zaleceniami na pudełku na patelnię 13x9 cali. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
W średniej misce, wymieszać cukier puder i masło, aż będzie gładka; odstawić. W małej misce do mikrofalówki, mleko mikrofalowe na wysokie 10 do 15 sekund lub do bardzo ciepłego. Wymieszać 1 łyżkę suchego chai latte wymieszać do rozpuszczenia; wymieszać z cukrem pudrem, aż będzie gładka i nadająca się do smarowania.
Rozłóż na cieście. Tuż przed podaniem posypać cynamonem. Przechowywać luźno przykryte.