Ciasto Czekoladowe Buraczane
Ten wegański przepis służy 8 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, cukier, kakao i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Buraczane Z Polewą Czekoladowo-Serową, Czekoladowe Ciasto Buraczane Z Ganache Czekoladowym Milke, oraz Ciasto Czekoladowe Z Czerwonymi Buraczkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić kawałki w rondlu z wodą do przykrycia i gotować do miękkości. (Słyszałem, że można kupić buraki w puszkach, więc możesz pominąć ten krok–i wynikające z tego czerwone ręce–używając wstępnie ugotowanych buraków.) Pozostawić buraki do ostygnięcia, a następnie osuszyć je, rezerwując czerwoną wodę do innego celu.
Osuszone buraki włożyć do robota kuchennego z 1/4 szklanki (czystej) wody i przetworzyć do puree. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni. Olej lub Spryskaj patelnię do gotowania.
Przecierane buraki przełożyć do miarki 2-szklankowej.
Dodaj wystarczającą ilość sosu jabłkowego, aby osiągnąć linię 2-cup.
Dodać 2 łyżki Wody, ekstrakt z wanilii i jabłecznika do buraków i dobrze wymieszać.
Wymieszać suche składniki, następnie dodać mieszaninę buraków i wymieszać, aż dobrze się połączą.
Piec przez 35-60 minut, w zależności od wielkości używanej patelni: więcej dla małych, głębokich patelni i mniej dla patelni 9X13. (Użyłem patelni 9X13 i zajęło to 35 minut.) Test poprzez włożenie wykałaczki do środka; odbywa się to, gdy wykałaczka wychodzi czysta. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed krojeniem i podaniem.