Ciasto Czekoladowe Bundt
Chocolate Chip Bundt ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 390 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cukru, ekstrakt z wanilii, kakao w proszku Ghirardelli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Czekoladowe Bundt, Ciasto Czekoladowe Bundt, oraz Ciasto Czekoladowe Bundt dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni. Nasmaruj dokładnie miskę rurki z 6 filiżankami. Jeśli używasz okrągłej patelni o wymiarach 8 x 2 cale, ułóż dno okręgiem pergaminu.
W dużej misce do mieszania dokładnie wymieszaj mąkę, cukier, kakao w proszku, sodę oczyszczoną i sól przez 60 sekund na małej prędkości za pomocą miksera elektrycznego.
Dodać masło, jajka, olej, wanilię i 2 łyżki wody. Beat na niskiej prędkości, aż wszystkie suche składniki są wilgotne.
Włącz mikser do średniej prędkości i beat przez 1 minutę. Zeskrobać dno i boki miski.
Dodaj 3 łyżki wody i beat przez 20 sekund na średniej prędkości. Zeskrobać miskę i dodać pozostałe 3 łyżki wody. Beat przez 20-30 sekund, aż ciasto jest gładkie. Wchodzisz w czekoladowe chipsy. Zeskrobać ciasto na patelnię i równomiernie rozprowadzić.
Piec 35-40 minut (nie otwierać piekarnika przez pierwsze 30 minut) lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do placka na środku ciasta wyjdzie czysta (z wyjątkiem roztopionej czekolady).
Ustaw patelnię na stojaku, aby ostygła przez dziesięć minut. Odwróć ciasto na stojaku (obróć okrągły tort z prawej strony do góry), aby całkowicie ostygło.
Aby glazura, zacznij od umieszczenia chipsów czekoladowych w średniej misce. Śmietanę i sól wymieszać na wolnym ogniu w średnim rondlu.
Śmietanę polać czekoladą. Odczekaj 60 sekund, aby zmiękczyć czekoladę, a następnie mieszaj, aż czekolada całkowicie się stopi i mieszanina będzie gładka. Chłodno lekko zgęstnieć.
Wlać glazury na schłodzone ciasto i Niech ustawić w temperaturze pokojowej.