Ciasto czekoladowe Angel Food z owocami i jogurtem klonowym
Czekoladowy Anioł jedzenie ciasto z owoców i klon jogurt może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 332 kalorie, 10g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Mieszanka ekstraktu z wanilii, miód, truskawki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Spróbuj Ciasto Czekoladowe Angel Food Z Owocami I Jogurtem Klonowym, Maple Angel Food Cake, oraz Maple Nut Angel Food Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przenieś stojak piekarnika na najniższy poziom. Rozgrzej piekarnik do 163°. 1 szklankę cukru przesiać z mąką, kakao i solą; odstawić. Używając miksera elektrycznego ustawionego na średniej prędkości, ubij białka, sok z cytryny i wanilię w średniej wielkości misce, aż uformują się szczyty. Ustaw mikser na dużą prędkość i ubijaj w pozostałej 1/2 szklanki cukru, aż uformują się szczyty semistiff (nie przegotowywać). Plastikową szpatułką powoli składaj pozostałe suche składniki, 1/4 szklanki na raz, aż mieszanka mąki zniknie. Miarka ciasto do 10 " ungreased tube pan i równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Białka Jaj
Mąka Uniwersalna
Wanilia
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Kakao W Proszku
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Szpatułka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Piekarnik
Patelnia
2
Piec, aż ciasto sprężyny z powrotem po dotknięciu, 45 do 55 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Wyjąć z piekarnika, odwrócić patelnię i umieścić do góry nogami na stojaku chłodzącym. Dokładnie umyć i osuszyć jagody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Forma Na Ciasto
Piekarnik
4
Połącz jagody, nektar i miód w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody
Nektar
Miód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Mieszaj powoli, uważając, aby nie zmiażdżyć jagód. W osobnej misce połącz jogurt i syrop, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody
Jogurt
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Ciasto delikatnie wyjąć z patelni i pokroić na 8 plastrów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Podawać każdy plasterek z owocami i łyżką jogurtu klonowego.
Deser można połączyć z kremowym Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.