Ciasto Czekoladowe

Ciasto Czekoladowe
Ciasto czekoladowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1222 kalorie, 15g białka, oraz 65 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 3,06 zł za porcję, ten przepis okładki 26% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka jaj, sody oczyszczonej, gorzkiej czekolady i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 141 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj The Dark Knight Cake (Potrójne Ciasto Czekoladowe), 4-warstwowe czekoladowe ciasto Brownie z lukrem z masła orzechowego i czekoladowym Ganache, oraz Sześciowarstwowe ciasto czekoladowe z nadzieniem z prażonego Prawoślazu i lukrem czekoladowym Słodowanym podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj Patelnie: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Złóż duży arkusz pergaminu na pół; połóż na wierzchu okrągłą patelnię z ciasta o średnicy 10 cali. Prześledzić patelnię ciasta, a następnie wyciąć okrąg, aby dwie rundy pergaminu. Spryskaj dwie 10-calowe patelnie z rozpylaczem do gotowania; dopasuj pergamin do każdego. Ponownie spryskaj Patelnie, następnie kurz mąką i zetrzyj nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Wlać kawę do miarki lub miski z płynem; ubić kakao w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Włóż mąkę, sól, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i cukier do miski miksera stojaka; wymieszaj z mocowaniem łopatkowym na małej prędkości, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodać jajka, olej roślinny, wanilia i 2 szklanki wody; ubić na średniej prędkości, 2 minuty. Zmniejsz prędkość do niskiej; ubijaj mieszaninę kawy i kakao w wolnym strumieniu, aż do połączenia. Ciasto będzie cienkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(Keebler)(Keebler)
4
Piec ciasta: podzielić ciasto między przygotowanych patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Piec, aż szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty, 50 minut do 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
6
Pozostaw do ostygnięcia w patelniach na stojaku, 10 minut, a następnie obróć ciasta na stojaku, aby całkowicie ostygły.
7
Umieść każde ciasto na 10-calowym kartonowym kole ciasta (pomaga to ustabilizować warstwy podczas przesuwania), owiń folią i przechowuj w lodówce co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
8
Przygotuj ganache: Sproszkuj słodko-gorzką czekoladę w dużym robocie kuchennym. Doprowadzić śmietanę do wrzenia. Gdy silnik pracuje, wlej gorącą śmietanę przez rurkę podającą; proces do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Z Cytryny1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Z Cytryny
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
9
Przełóż do dużej miski i ustaw w misce z lodowatą wodą. Schłodzić, często mieszając, aż ganache będzie chłodny, ale nie sztywny, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Zrobić korę: mikrofalować białą czekoladę w 15-sekundowych odstępach czasu, aż dwie trzecie stopi się; mieszać do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
KoraKora
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
11
Zeskrobać w zapinaną na zamek torbę i zamknąć. Umieść plastikową osłonę na każdej z 2 arkuszy do pieczenia. Wyciąć róg torby; rury cienkie linie białej czekolady na arkuszach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
12
Schłodzić blachy do pieczenia, aż biała czekolada jest ustawiony, około 10 minut, a następnie powtórzyć proces z czekolady mlecznej, rurociągów cienkie linie nad białą czekoladą. Przechowywać w lodówce, aż czekolada mleczna jest ustawiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Czekolada MlecznaCzekolada Mleczna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
13
W ten sam sposób rozpuść słodko-gorzką czekoladę, a następnie rozprowadź na liniach białej i mlecznej czekolady za pomocą szpatułki offsetowej. Przechowywać w lodówce do twardości, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Z Cytryny1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Z Cytryny
Czekolada MlecznaCzekolada Mleczna
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
14
Obrać ochraniacze arkusza z czekolady i złamać arkusze czekolady na odłamki o różnych rozmiarach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
15
Pokrój warstwy: umieść jedno ciasto na gramofonie do ciasta. Umieść długi ząbkowany nóż z boku ciasta, około połowy w dół. Powoli obracaj gramofon, aby nóż pokroił ciasto na pół poziomo. Nie przesuwaj zbytnio noża-pozwól obrotowi gramofonu wykonać pracę. Powtórz z drugim ciastem, aby zrobić 4 warstwy; przenieś każdą NA KARTONOWY okrąg. (Jeśli nie masz gramofonu, ostrożnie pokrój ciasta na pół na desce do krojenia.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1
Przełóż połowę ganache do miski i ubijaj do jasnobrązowego i puszystego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Na gramofonie położyć jedną warstwę ciasta (jeszcze na kartonowym kółku); łyżkę 1/3 bitego ganache na wierzchu. Obróć gramofon, aby wygładzić ganache długą szpatułką (lub po prostu zmontować i zamrozić na talerzu z ciastem). Powtórz kanapkę wszystkie 4 warstwy ciasta z bitą ganache.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
3
Rozłóż wszystko, ale około 1/2 szklanki nieobrobionego ganache na górze i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Udekoruj ciasto: naciśnij kora czekolady na bokach ciasta, używając małych dollops pozostałego ganache, aby pomóc kawałki trzymać, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
KoraKora
5
Zdjęcia: Pernille Pedersen

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym680Orzechy dowolne (posiekane)słodko-gorzka czekolada, posiekanasłodko-gorzka czekolada, posiekana3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkinaturalny niesłodzony proszek kakaowy (nie Holenderski proces)naturalny niesłodzony proszek kakaowy (nie Holenderski proces)4largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)8286 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalna (przesiać, a następnie zmierzyć), plus więcej do odkurzaniamąka uniwersalna (przesiać, a następnie zmierzyć), plus więcej do odkurzania7896 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)113Orzechy dowolne (posiekane)czekolada mleczna, drobno posiekanaczekolada mleczna, drobno posiekana2(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)227Orzechy dowolne (posiekane)słodko-gorzka lub półsłodka czekolada, drobno posiekanasłodko-gorzka lub półsłodka czekolada, drobno posiekana4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigorąca mocna kawagorąca mocna kawa9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata4(może być lub przeglądać)6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane113Orzechy dowolne (posiekane)biała czekolada, drobno posiekanabiała czekolada, drobno posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia11
Magazyn