Chile-pieczony indyk z Chorizo-farszem do chleba kukurydzianego

Chile-pieczony indyk z Chorizo-farszem do chleba kukurydzianego
Chile-pieczony indyk z chorizo-kukurydzianym farszem chlebowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na 13,68 zł / porcja, ten przepis okładki 73% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 5016 kalorii, 700g białka, oraz 209g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ancho chiles, masło, Poblano chiles i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Pieczona pierś z indyka z chlebem kukurydzianym-farsz z szałwii i sos Brandy, Chleb kukurydziany i farsz Chorizo, oraz Farsz Do Chleba Kukurydzianego Chorizo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery i umieść stojak 8 cali od ciepła. Dusić kukurydzę, obracając, aż lekko zwęglone, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Lekko ostudzić, a następnie odciąć jądra z kolb.
3
W robocie kuchennym posiekaj chorizo na kawałki 1/2 cala. Na dużej patelni, gotować chorizo na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż tłuszcz jest renderowany, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
PatelniaPatelnia
4
Odcedzić chorizo i przenieść do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu; wyrzucić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Wytrzeć patelnię i roztopić 4 łyżki stałego masła w nim.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać cebulę, seler, czosnek, poblanos i tymianek i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
TymianekTymianek
7
Zeskrobać do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Dodać chorizo, ziarna kukurydzy, chleb kukurydziany, roztopione masło i bulion. Doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
Chleb KukurydzianyChleb Kukurydziany
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
MasłoMasło
StadoStado
9
Ochłoń.
10
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Umieść anchos w średniej misce i przykryj gorącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Niech namoczyć, aż zmiękną, o 30 protokół.
13
Dobrze spuścić. W maszynce, puree ancho z czosnkiem i masłem, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem. Rub 2 łyżki pasty ancho w głównej jamie indyka. Rozluźnij skórę na szyi i ostrożnie wyciągnij ręce aż do uda i nogi. Pozostałą pastę ancho wcierać pod skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Cała TurcjaCała Turcja
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
14
Luźno wypełnić główną jamę indyka 5 filiżankami farszu i związać nogi sznurkiem kuchennym. Łyżka 1 szklanka farszu do jamy szyi i włóż dodatkową skórę pod spodem lub zabezpieczyć wykałaczkami. Łyżkę pozostałego farszu do maślanego 3-ćwiartkowego naczynia do pieczenia i skropić 1 szklanką wywaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
WykałaczkiWykałaczki
15
Indyka ułożyć na bardzo dużej patelni i doprawić solą i pieprzem. Piecz indyka przez 30 minut, a następnie zmniejsz ogień do 37
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
16
Dodaj 1 szklankę bulionu do patelni i piecz indyka przez 3 godziny dłużej, lub do momentu, gdy termometr włożony do wewnętrznej części uda rejestruje 180, a farsz rejestruje 16
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
17
Przykryj indyka luźno folią, jeśli skóra szybko się zarumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
18
Przełożyć indyka na deskę do krojenia, przykryć folią i odstawić na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
19
Piecz farsz w naczyniu do pieczenia przez około 30 minut, lub do podgrzania i chrupiące na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
20
W międzyczasie wlać soki z patelni do dużej szklanej miarki. Zrzuć tłuszcz. W małej filiżance ubij 1/2 szklanki wywaru z mąką i odstaw na bok. Ustawić patelnię na 2 palnikach na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
21
Dodaj pozostałe 2 1/2 szklanki bulionu i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Za pomocą drewnianej łyżki zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna i boków patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
22
Do patelni dodać zarezerwowane soki z patelni, a następnie przecedzić przez drobne sito do średniego rondla. Gotuj soki na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 3 filiżanek, o 10 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
23
Ubić mieszankę mąki i gotować, aż zgęstnieje, o 5 protokół. SOS przyprawiamy solą i pieprzem i przekładamy do rozgrzanego sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS ŁódźSOS Łódź
TrzepaczkaTrzepaczka
24
Pokrój indyka i podawaj z sosem i farszem z chleba kukurydzianego z indyka i naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Farsz Z Chleba KukurydzianegoFarsz Z Chleba Kukurydzianego
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino można spróbować jest Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava
Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia96
Magazyn