Ciasto Czekoladowe

Ciasto Czekoladowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać ciasto czekoladowe Funt spróbować. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 763 kalorie, 10g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 11 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, proszek kakaowy przetworzony w Holandii, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto czekoladowo - kawowe z sosem czekoladowo-likierowym, Ciasto czekoladowe z lodami truskawkowymi i słodko-gorzkim sosem czekoladowym, oraz Ciasto Czekoladowo-Czekoladowe Z Kwaśną Śmietaną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 10 filiżanek bundt pan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
2
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 350 stopni F. masło i mąka patelni bundt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Mąkę, kakao i sól przesiać do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Jajka, żółtka, wanilia i proszek espresso ubić razem w misce i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
W wytrzymałym mikserze ubijaj masło za pomocą uchwytu łopatkowego, na średniej prędkości przez 1 minutę lub do uzyskania gładkości. Stopniowo wlać cukier, 1/4 szklanki na raz, aż masło zacznie się rozjaśniać, około 3 minut. Zeskrobać boki miski gumową szpatułką i bić, na średniej wysokości, aż będzie lekki i puszysty, o 4 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dostosuj prędkość miksera do najniższego ustawienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Dodać 1/2 mieszanki mąki i wymieszać do całkowitego wchłonięcia przed dodaniem reszty. Zeskrobać boki miksera, a następnie ubijać średnio-wysoko przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Ponownie dostosować do niskiej prędkości i dodać połowę mieszaniny jaj, mieszać aż do wymieszania i gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Keebler)(Keebler)
9
Dodać pozostałą masę jajeczną i ubić aż do prawie wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Keebler)(Keebler)
10
Wyjąć miskę z miksera i złożyć czekoladę ręcznie. Uważaj, aby nie wymieszać ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Łyżka ciasta do przygotowanej patelni i wygładzić górę łopatką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 1 godziny i 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
13
Ostudzić ciasto na patelni, na stelażu przez 10 minut. Obrócić ciasto z patelni i ostudzić prawą stronę na stojaku. Jeśli nie służy tego samego dnia, owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej. Glazura tuż przed podaniem. Ciasto można zamrozić na 1 miesiąc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
14
W przypadku glazury: Umieść wszystkie składniki w bezpiecznej dla mikrofali misce lub szklanej miarce. Stopić przy 50 procent mocy w kuchence mikrofalowej do miękkości, około 1 minuty. Wymieszać i kontynuować ciepło, aż do całkowitego rozpuszczenia, o 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
15
Wyjmij z kuchenki mikrofalowej i ubijaj, aż w pełni połączą się, będą gładkie i błyszczące. Na ciepło wlać glazurę na schłodzone ciasto i nie rozprzestrzeniać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
16
Służyć jako pożądane.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn