Ciasto Czekoladowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać ciasto czekoladowe Funt spróbować. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 763 kalorie, 10g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 11 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, proszek kakaowy przetworzony w Holandii, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto czekoladowo - kawowe z sosem czekoladowo-likierowym, Ciasto czekoladowe z lodami truskawkowymi i słodko-gorzkim sosem czekoladowym, oraz Ciasto Czekoladowo-Czekoladowe Z Kwaśną Śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 10 filiżanek bundt pan
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 350 stopni F. masło i mąka patelni bundt.
Mąkę, kakao i sól przesiać do średniej miski.
Jajka, żółtka, wanilia i proszek espresso ubić razem w misce i odstawić na bok.
W wytrzymałym mikserze ubijaj masło za pomocą uchwytu łopatkowego, na średniej prędkości przez 1 minutę lub do uzyskania gładkości. Stopniowo wlać cukier, 1/4 szklanki na raz, aż masło zacznie się rozjaśniać, około 3 minut. Zeskrobać boki miski gumową szpatułką i bić, na średniej wysokości, aż będzie lekki i puszysty, o 4 minuty więcej.
Dostosuj prędkość miksera do najniższego ustawienia.
Dodać 1/2 mieszanki mąki i wymieszać do całkowitego wchłonięcia przed dodaniem reszty. Zeskrobać boki miksera, a następnie ubijać średnio-wysoko przez 30 sekund.
Ponownie dostosować do niskiej prędkości i dodać połowę mieszaniny jaj, mieszać aż do wymieszania i gładkie.
Dodać pozostałą masę jajeczną i ubić aż do prawie wymieszania.
Wyjąć miskę z miksera i złożyć czekoladę ręcznie. Uważaj, aby nie wymieszać ciasto.
Łyżka ciasta do przygotowanej patelni i wygładzić górę łopatką.
Piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 1 godziny i 10 minut.
Ostudzić ciasto na patelni, na stelażu przez 10 minut. Obrócić ciasto z patelni i ostudzić prawą stronę na stojaku. Jeśli nie służy tego samego dnia, owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej. Glazura tuż przed podaniem. Ciasto można zamrozić na 1 miesiąc.
W przypadku glazury: Umieść wszystkie składniki w bezpiecznej dla mikrofali misce lub szklanej miarce. Stopić przy 50 procent mocy w kuchence mikrofalowej do miękkości, około 1 minuty. Wymieszać i kontynuować ciepło, aż do całkowitego rozpuszczenia, o 1 minutę więcej.
Wyjmij z kuchenki mikrofalowej i ubijaj, aż w pełni połączą się, będą gładkie i błyszczące. Na ciepło wlać glazurę na schłodzone ciasto i nie rozprzestrzeniać.