Ciasto Czekoladowe

Ciasto Czekoladowe
Ciasto czekoladowe to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie deser. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 270 kalorii. Ten przepis służy 8. Jeśli masz nektar z agawy, sól morską, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Wyznanie # 64: Jestem pozbawiona Ciasta ... Ciasto czekoladowe z lukrem twarogowym i satynową polewą czekoladową, Czekoladowy tort urodzinowy: Diabelski tort z bogatym lukrem czekoladowym, oraz Easy Kids Birthday Cake: Ciasto czekoladowe z lukrem czekoladowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Posmaruj 9-calową patelnię tortową olejem z pestek winogron i polej mąką migdałową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z Pestek WinogronOlej Z Pestek Winogron
Mąka MigdałowaMąka Migdałowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce, połączyć mąkę migdałową, kakao w proszku, sól, i sody oczyszczonej. W średniej misce połącz nektar z agawy, jajka i ekstrakt z wanilii. Wymieszać mokre składniki do mieszaniny mąki migdałowej, aż dokładnie połączone. Miarka ciasto do przygotowanej patelni ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
AgawaAgawa
Mąka MigdałowaMąka Migdałowa
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Piec przez 35 do 40 minut, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
4
Niech ciasto ostygnie na patelni przez 1 godzinę, a następnie podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Słodycz: wysoka
6
Przedruk za zgodą z książki kucharskiej bezglutenowej mąki migdałowej: śniadania, przystawki i inne autorstwa Elany Amsterdam. Copyright © 2009 by Elana Amsterdam; photographs copyright © 2009 by Annabelle Breakey. Wydany przez Celestial Arts, imprint The Crown Publishing Group, oddział Random House, Inc.Elana Amsterdam jest popularną blogerką żywności Elana ' s spiżarnia, gdzie pisała o gotowaniu i pieczeniu bezglutenowym od 2006 roku po tym, jak zdiagnozowano u niej i jej syna celiakię. Pierwsza książka Elany, the Gluten-Free Almond Flour Cookbook, została uznana za jedną z najlepszych książek kucharskich Denver Post z 200
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka MigdałowaMąka Migdałowa
7
Jej pisanie pojawiło się w różnych publikacjach, w tym Shape, Natural Solutions, Delicious Living i Delight magazine. Mieszka z rodziną w Boulder w stanie Kolorado. Odwiedź www.elanaspantry.com.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn