Ciasto Czekoladowe
Ciasto czekoladowe to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie deser. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 270 kalorii. Ten przepis służy 8. Jeśli masz nektar z agawy, sól morską, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Wyznanie # 64: Jestem pozbawiona Ciasta ... Ciasto czekoladowe z lukrem twarogowym i satynową polewą czekoladową, Czekoladowy tort urodzinowy: Diabelski tort z bogatym lukrem czekoladowym, oraz Easy Kids Birthday Cake: Ciasto czekoladowe z lukrem czekoladowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Posmaruj 9-calową patelnię tortową olejem z pestek winogron i polej mąką migdałową.
W dużej misce, połączyć mąkę migdałową, kakao w proszku, sól, i sody oczyszczonej. W średniej misce połącz nektar z agawy, jajka i ekstrakt z wanilii. Wymieszać mokre składniki do mieszaniny mąki migdałowej, aż dokładnie połączone. Miarka ciasto do przygotowanej patelni ciasto.
Piec przez 35 do 40 minut, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Niech ciasto ostygnie na patelni przez 1 godzinę, a następnie podawać.
Przedruk za zgodą z książki kucharskiej bezglutenowej mąki migdałowej: śniadania, przystawki i inne autorstwa Elany Amsterdam. Copyright © 2009 by Elana Amsterdam; photographs copyright © 2009 by Annabelle Breakey. Wydany przez Celestial Arts, imprint The Crown Publishing Group, oddział Random House, Inc.Elana Amsterdam jest popularną blogerką żywności Elana ' s spiżarnia, gdzie pisała o gotowaniu i pieczeniu bezglutenowym od 2006 roku po tym, jak zdiagnozowano u niej i jej syna celiakię. Pierwsza książka Elany, the Gluten-Free Almond Flour Cookbook, została uznana za jedną z najlepszych książek kucharskich Denver Post z 200
Jej pisanie pojawiło się w różnych publikacjach, w tym Shape, Natural Solutions, Delicious Living i Delight magazine. Mieszka z rodziną w Boulder w stanie Kolorado. Odwiedź www.elanaspantry.com.