Ciasto Cytrynowo-Pomarańczowe

Ciasto Cytrynowo-Pomarańczowe
Przepis na Ciasto Cytrynowo-Pomarańczowe można przygotować w około 45 minut. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 70 centów za porcję. Ten deser ma 605 kalorii, 6 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Taste of Home wymaga cukru pudru, ekstraktu z cytryny, masła i soku pomarańczowego. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 20%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ciasto cytrynowe lub pomarańczowe (Ciasto Citron ou Cake Orange), Ciasto cytrynowo-pomarańczowe z glazurą cytrynowo-miodową i Ciasto cytrynowo-pomarańczowe z polewą cytrynowo-miodową.

Instrukcje

1
W misce utrzyj masło, tłuszcz i cukier na jasną i puszystą masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub RodzynekFiliżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub Rodzynek
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
3
Połącz mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; dodawać do ubitej masy na przemian z maślanką, zaczynając i kończąc na suchych składnikach. Po każdym dodaniu dobrze ubijaj. Wymieszaj ekstrakty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Wlać do trzech wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką 9-calowych. okrągłe formy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
5
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na drucianą kratkę, aby całkowicie ostygły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Na lukier w misce utrzyj masło na jasną i puszystą masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Dodać sok pomarańczowy, sok z cytryny, skórki i ekstrakt; ubijaj, aż dobrze się wymiesza. Stopniowo dodawaj cukier puder, ubijaj, aż lukier osiągnie pożądaną konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
8
Rozsmaruj lukier pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Ciasto można łączyć z kremową sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Ranczo MacMurray Russian River Pinot Noir z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Ranczo MacMurray Rosyjska rzeka Pinot Noir
Ranczo MacMurray Rosyjska rzeka Pinot Noir
Nasze Pinot Noir MacMurray Ranch 2012 Russian River Valley otwiera się aromatami lawendy i jeżyny, które ustępują smakom ciemnej wiśni i granatu. To soczyste wino ma jedwabisty posmak, otoczony subtelnymi nutami dębu dojrzewającego w beczce.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn