Ciasto Cytrynowo-Bezowe Z Jagodami

Ciasto Cytrynowo-Bezowe Z Jagodami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Lemon beza Blueberry Pie spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 439 kalorii, 6G białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.07 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka cukru, jagód, ciężkiej śmietany do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto Bezowe Cytrynowo-Jagodowe, Cytrynowy placek bezowy, opowieści rodzinne i samouczek bezy, oraz Ciasto Z Kruszonką Jagodową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cukier i skrobię kukurydzianą ubić w ciężkim średnim rondlu, aby zmiksować. Stopniowo dodawać sok z cytryny, ubijając aż do rozpuszczenia skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubić żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Dodać masło. Gotować na średnim ogniu, aż twaróg zgęstnieje i zagotuje się, stale ubijając, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Przenieść twaróg do średniej miski. Naciśnij folię bezpośrednio na powierzchnię twarogu. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 dzień. (Można przygotować 5 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Używając miksera elektrycznego, ubij śmietanę do ubijania w średniej misce, aż uformują się szczyty. Złożyć 3/4 szklanki twarogu cytrynowego do bitej śmietany 1/4 szklanki na raz. Chill mus cytrynowy co najmniej 2 godziny i do 6 godzin. Pozostały twaróg należy schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Bita śmietanaBita śmietana
Lemon CurdLemon Curd
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
W małym rondlu połącz 3/4 szklanki jagód, cukier, sok z cytryny, startą skórkę cytryny, sól i cynamon. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
CynamonCynamon
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubić w mące; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Zdjąć z ognia. Wymieszać pozostałe 3/4 szklanki borówek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
4
Przełożyć kompot do małej miski. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać kompot w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozwałkować ciasto crust dysku na lekko mąki powierzchni do 13 1/2-calowy Okrągły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
RolkaRolka
3
Przenieś skorupę do szklanego naczynia o średnicy 9 cali. Trim zwis do 1 cala. Zagniataj krawędzie pod i zagniataj dekoracyjnie; schładzaj 30 minut. Skórkę wyłożyć folią; wypełnić suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Piec ciasto, aż strony są ustawione, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Usuń folię i fasolę ze skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Piec skorupę, aż złoty i gotowane przez, piercing widelcem, jeśli skorupa pęcherzyki, o 20 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Przenieść skorupę do stojaka i całkowicie ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
8
Rozprowadzić 1 1/2 szklanki pozostałego twarogu cytrynowego na dnie skorupy. Używając łyżki szczelinowej i pozostawiając większość soków, łyżka 3/4 szklanki kompot jagodowy równomiernie na twarogu. Upuść mus cytrynowy w dollops nad jagodami; rozłóż, aby całkowicie pokryć jagody. Używając łyżki szczelinowej, łyżka pozostałych jagód na musie. Schłodzić ciasto przygotowując bezę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
Lemon CurdLemon Curd
JagodyJagody
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1
Ubij białka i cukier w dużej metalowej misce, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Umieść miskę na rondlu gotującej się wody( nie pozwól, aby dno miski dotykało wody); ubijaj stale, aż cukier się rozpuści i mieszanina jest bardzo ciepła w dotyku, około 1 1/2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wyjąć miskę z wody. Używając miksera elektrycznego, ubijaj mieszaninę, aż utworzą się gęste i puszyste szczyty, około 5 minut. Łyżka bezy do torebki z ciastem wyposażona w dużą (około 3/4 cala) gładką końcówkę. Wymieszaj bezę dekoracyjnie na wierzchu ciasta, pozostawiając 1-centymetrową gładką krawędź, aby odsłonić trochę musu i jagód. Używając palnika do ciasta, spalić bezę na złoty kolor. (Można przygotować 6 godzin wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Test-kuchnia wskazówka: Beza
5
Aby uzyskać dramatyczne szczyty bezy na zdjęciu, należy użyć dużej końcówki ciasta do rurki rozety, a następnie zamiatać je w górę za pomocą przesuniętej szpatułki lub noża do masła. Jeszcze łatwiej: wystarczy łyżka puszystej bezy na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Nóż Do MasłaNóż Do Masła
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn