Ciasto Cytrynowo-Bezowe Z Jagodami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Lemon beza Blueberry Pie spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 439 kalorii, 6G białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.07 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka cukru, jagód, ciężkiej śmietany do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto Bezowe Cytrynowo-Jagodowe, Cytrynowy placek bezowy, opowieści rodzinne i samouczek bezy, oraz Ciasto Z Kruszonką Jagodową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukier i skrobię kukurydzianą ubić w ciężkim średnim rondlu, aby zmiksować. Stopniowo dodawać sok z cytryny, ubijając aż do rozpuszczenia skrobi kukurydzianej.
Dodać masło. Gotować na średnim ogniu, aż twaróg zgęstnieje i zagotuje się, stale ubijając, około 8 minut.
Przenieść twaróg do średniej miski. Naciśnij folię bezpośrednio na powierzchnię twarogu. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 dzień. (Można przygotować 5 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Używając miksera elektrycznego, ubij śmietanę do ubijania w średniej misce, aż uformują się szczyty. Złożyć 3/4 szklanki twarogu cytrynowego do bitej śmietany 1/4 szklanki na raz. Chill mus cytrynowy co najmniej 2 godziny i do 6 godzin. Pozostały twaróg należy schłodzić.
W małym rondlu połącz 3/4 szklanki jagód, cukier, sok z cytryny, startą skórkę cytryny, sól i cynamon. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, około 4 minut.
Ubić w mące; gotować 1 minutę.
Zdjąć z ognia. Wymieszać pozostałe 3/4 szklanki borówek.
Przełożyć kompot do małej miski. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać kompot w lodówce.)
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°.
Rozwałkować ciasto crust dysku na lekko mąki powierzchni do 13 1/2-calowy Okrągły.
Przenieś skorupę do szklanego naczynia o średnicy 9 cali. Trim zwis do 1 cala. Zagniataj krawędzie pod i zagniataj dekoracyjnie; schładzaj 30 minut. Skórkę wyłożyć folią; wypełnić suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Piec ciasto, aż strony są ustawione, o 20 protokół.
Usuń folię i fasolę ze skórki.
Piec skorupę, aż złoty i gotowane przez, piercing widelcem, jeśli skorupa pęcherzyki, o 20 minut dłużej.
Przenieść skorupę do stojaka i całkowicie ostudzić.
Rozprowadzić 1 1/2 szklanki pozostałego twarogu cytrynowego na dnie skorupy. Używając łyżki szczelinowej i pozostawiając większość soków, łyżka 3/4 szklanki kompot jagodowy równomiernie na twarogu. Upuść mus cytrynowy w dollops nad jagodami; rozłóż, aby całkowicie pokryć jagody. Używając łyżki szczelinowej, łyżka pozostałych jagód na musie. Schłodzić ciasto przygotowując bezę.
Ubij białka i cukier w dużej metalowej misce, aby wymieszać.
Umieść miskę na rondlu gotującej się wody( nie pozwól, aby dno miski dotykało wody); ubijaj stale, aż cukier się rozpuści i mieszanina jest bardzo ciepła w dotyku, około 1 1/2 minuty.
Wyjąć miskę z wody. Używając miksera elektrycznego, ubijaj mieszaninę, aż utworzą się gęste i puszyste szczyty, około 5 minut. Łyżka bezy do torebki z ciastem wyposażona w dużą (około 3/4 cala) gładką końcówkę. Wymieszaj bezę dekoracyjnie na wierzchu ciasta, pozostawiając 1-centymetrową gładką krawędź, aby odsłonić trochę musu i jagód. Używając palnika do ciasta, spalić bezę na złoty kolor. (Można przygotować 6 godzin wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.)
Test-kuchnia wskazówka: Beza
Aby uzyskać dramatyczne szczyty bezy na zdjęciu, należy użyć dużej końcówki ciasta do rurki rozety, a następnie zamiatać je w górę za pomocą przesuniętej szpatułki lub noża do masła. Jeszcze łatwiej: wystarczy łyżka puszystej bezy na wierzchu ciasta.