Ciasto Cytrynowe
Ciasto z cytryną może być tylko deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,17 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 714 kalorii, 9g białka, oraz 32G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz sól, brązowy-mąka ryżowa mix, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Puszyste ciasto cytrynowo-rozmarynowe z lukrem cytrynowo-serowym, Ciasto cytrynowe z lukrem cytrynowo-serowym, oraz Ciasto cytrynowe z twarogiem cytrynowym i Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Patelnie do ciast z olejem rzepakowym. Spód każdej patelni z okrągłym papierem pergaminowym lub woskowym, a następnie papierem olejowym.
Wymieszać mąkę, sól, proszek do pieczenia i gumę ksantanową, aż dobrze się połączą. Wymieszaj mleko, olej rzepakowy (1 szklanka), wanilię i skórkę w innej misce.
Ubij razem cukier i jajka w dużej misce z mikserem elektrycznym ze średnią prędkością tylko do połączenia, o 1 minutę. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodawaj mąkę i mieszanki mleczne na przemian partiami, zaczynając i kończąc mieszanką mąki i mieszając, aż do połączenia.
Podzielić ciasto równomiernie między patelnie ciasto, wygładzanie blaty, i piec, aż Drewniany pick lub szaszłyk włożony w środku każdej warstwy ciasta wychodzi czysty, 35 do 40 protokół.
Fajne warstwy ciasta w patelniach na stojakach 10 minut. Uruchom cienki nóż wokół krawędzi 1 warstwy ciasta i odwróć Stojak na patelni ciasto, a następnie odwróć ciasto na stojaku. Powtórz z drugą warstwą. Oderwać papier i całkowicie ostudzić warstwy.
W 1-ćwiartkowym rondlu wymieszać skórkę, sok z cytryny, cukier, żółtka, szczyptę soli i gumę guar.
Dodać masło i gotować na umiarkowanie małym ogniu, stale ubijając, aż twaróg będzie wystarczająco gęsty, aby utrzymać ślady trzepaczki i pierwsze pęcherzyki pojawią się na powierzchni, około 5 minut.
Trzepaczka w ekstrakcie. Natychmiast wlać twaróg do miski, następnie przykryć powierzchnię papierem woskowym i schłodzić do ostygnięcia, około 30 minut.
Masło ubić mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż będzie lekkie i puszyste, około 1 minuty. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj cukier, sok z cytryny, ekstrakt i skórkę, a następnie wymieszaj, aż będzie kremowy i gładki, około 2 minut.
Połowę każdej warstwy ciasta poziomo za pomocą długiego ząbkowanego noża.
Dolną połowę każdej warstwy ciasta rozłóż połową twarogu cytrynowego, a następnie polej pozostałą warstwą ciasta, tworząc dwa przekładane ciasta. Umieść 1 przekładany ciasto na stojaku na ciasto lub półmisku i rozłóż czubaty lukier 1/2 szklanki na górze, a następnie przykryj pozostałym przekładanym ciastem. Wierzch i boki ciasta z pozostałym lukrem.
* Warstwy ciasta można wykonać (ale nie zmniejszyć o połowę) 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać, dobrze zapakować w folię, w temperaturze pokojowej.* Twaróg cytrynowy można schłodzić do 3 dni.* Ciasto można całkowicie zmontować i zamrozić na 4 godziny i przechowywać w temperaturze pokojowej lub 1 dzień wcześniej i schłodzić, luźno przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.