Ciasto Cytrusowo-Migdałowe
Ciasto cytrusowo-migdałowe to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Na 3,34 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 1196 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz zmielony cynamon, sok pomarańczowy, rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj No Bake Almond Butter Pie, Cytrusowy Kurczak Migdałowy, oraz Almond Sunshine Citrus dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść migdały na 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia.
Piec w piekarniku 375 na złoty kolor pod skórką, około 10 minut. Schłodzić około 10 minut; posiekać.
W międzyczasie, w 2-do 3-quart patelni, wymieszać mąkę, cynamon, ziele angielskie, kolendrę i sól. Stopniowo dodawać sok pomarańczowy, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszaj rodzynki, skórkę pomarańczową i cytron. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, od czasu do czasu mieszając; zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż skórka będzie miękka po przekłuciu, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z miodem i migdałami.
Zeskrobać mieszaninę orzechów do dolnej skorupy 9-calowego ciasta na patelni.
Na lekko posypanej mąką powierzchni, za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta, zwiń pozostałe ciasto na okrągło o grubości 1/8 cala o szerokości około 11 cali; środek nad mieszaniną orzechów. Krawędź górnego ciasta złożyć pod krawędź dolnego równo z krawędzią patelni i zagniatać razem, aby zamknąć. Krawędź fletu ozdobnie. Małym, ostrym nożem pokrój kilka szczelin w górnym cieście. Ustaw ciasto na wyłożonej folią 12-calowej patelni do pizzy lub 10-na 15-calowej patelni do pieczenia. Ubij żółtko, aby wymieszać z 2 łyżeczkami zimnej wody; lekko posmaruj wierzchnią skórkę.
Piec ciasto na dolnej półce piekarnika 375 aż zbrązowieje, 50 do 55 minut (30 do 35 minut w piecu konwekcyjnym). Jeśli ciasto zbyt szybko się brązowieje (sprawdzić po 20 minutach), wierzch luźno przykryć folią.
Przenieść do stojaka i odstawić, odkryte, aż ostygnie w dotyku, 2 1/2 do 3 godzin.