Ciasto cytrusowe z syropem żurawinowym
Ciasto cytrusowe z syropem żurawinowym to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 12 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 390 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, jajka, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto Z Jagodami I Syropem Lawendowym, Ciasto z Truskawkowym syropem balsamicznym, oraz Cztery Cytrusowe Ciasto Funtowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 325 F. masło 9-na-5-calowy bochenek patelni. W małej misce, ubić razem jajka, wanilia, i skórki. W dużej misce, z mikserem elektrycznym na średnim poziomie, ubić masło przez 2 minuty.
Dodać 1 1/4 szklanki cukru i soli i ubijać przez 2 minuty. Powoli dodawać mieszankę jajeczną. Beat przez 3 minuty. Zmniejsz prędkość do niskiej i powoli dodaj mąkę.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Piec przez 60 do 70 minut.
Upiec ciasto i niech ostygnie. Przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej do 24 godzin.
Umieść schłodzone ciasto w zamykanej plastikowej torbie lub przykryj 2 warstwami folii. Przechowywać do 3 miesięcy. Aby podgrzać: ciasto Przechowywać w lodówce przez noc.
Podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.