Ciasto Chai

Ciasto Chai
Ciasto Chai może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 261 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz zarezerwowaną herbatę, cukier puder, torebki z herbatą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 42 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Bezglutenowe Chai Spiced ciasto z Chai Spiced lukier, Chai Tean Ice Box Cake, oraz Wanilia Chai Spice naleśniki proteinowe z miodem Chai syrop (GF) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 350ºF. Dolna linia i strona okrągłej patelni, 8x1 1/2 cala, z papierem do gotowania. Papier smarujemy skracając; lekko mąka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Umieścić torebki herbaty we wrzącej wodzie w miarce; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Torebka Na HerbatęTorebka Na Herbatę
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
3
Usuń torebki herbaty, wyciskając płyn do miarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Torebka Na HerbatęTorebka Na Herbatę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
4
Dodać wystarczającą ilość wody do herbaty, aby zmierzyć 2/3 szklanki. Środek 1/2 filiżanki herbaty na ciasto; rezerwy 2 łyżki herbaty do glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
WodaWoda
HerbataHerbata
5
W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, 1 łyżeczkę cynamonu, sól, imbir, kardamon i goździki; odstawić. W dużej misce, beat granulowany cukier i 1/2 szklanki masła z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, skrobanie miski od czasu do czasu, aż puszyste. Ubić jajka i 1 łyżeczkę wanilii, aż będą gładkie i zmiksowane. Stopniowo ubijaj mieszankę mąki na przemian z 1/2 filiżanki herbaty, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
KardamonKardamon
CynamonCynamon
WaniliaWanilia
MasłoMasło
GoździkiGoździki
ImbirImbir
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
SólSól
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Wlać na patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec 28 do 33 minut lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Ostudzić 10 minut; wyjąć z patelni do stojaka z drutu. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Tymczasem w rondlu 1-ćwiartkowym roztopić 2 łyżki masła na średnim ogniu. Wymieszaj wszystkie pozostałe składniki, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Rozłóż glazurę Chai na wierzchu schłodzonego ciasta, pozwalając niektórym mżeć w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
ChaiChai
10
Posypać dodatkowym cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn