Ciasto Chai
Ciasto Chai może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 261 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz zarezerwowaną herbatę, cukier puder, torebki z herbatą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 42 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Bezglutenowe Chai Spiced ciasto z Chai Spiced lukier, Chai Tean Ice Box Cake, oraz Wanilia Chai Spice naleśniki proteinowe z miodem Chai syrop (GF) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 350ºF. Dolna linia i strona okrągłej patelni, 8x1 1/2 cala, z papierem do gotowania. Papier smarujemy skracając; lekko mąka.
Umieścić torebki herbaty we wrzącej wodzie w miarce; odstawić 5 minut.
Usuń torebki herbaty, wyciskając płyn do miarki.
Dodać wystarczającą ilość wody do herbaty, aby zmierzyć 2/3 szklanki. Środek 1/2 filiżanki herbaty na ciasto; rezerwy 2 łyżki herbaty do glazury.
W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, 1 łyżeczkę cynamonu, sól, imbir, kardamon i goździki; odstawić. W dużej misce, beat granulowany cukier i 1/2 szklanki masła z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, skrobanie miski od czasu do czasu, aż puszyste. Ubić jajka i 1 łyżeczkę wanilii, aż będą gładkie i zmiksowane. Stopniowo ubijaj mieszankę mąki na przemian z 1/2 filiżanki herbaty, aż będzie gładka.
Piec 28 do 33 minut lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Ostudzić 10 minut; wyjąć z patelni do stojaka z drutu. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Tymczasem w rondlu 1-ćwiartkowym roztopić 2 łyżki masła na średnim ogniu. Wymieszaj wszystkie pozostałe składniki, aż będą gładkie.
Rozłóż glazurę Chai na wierzchu schłodzonego ciasta, pozwalając niektórym mżeć w dół.
Posypać dodatkowym cynamonem.