Ciasto Burger'n'Hot Dog
Przepis na ciasto Burger 'n' Hot Dog można przygotować w około 2 godziny i 15 minut. Ten przepis służy 15 osobom. Jedna porcja zawiera 749 kalorii, 6 g białka i 25 g tłuszczu. Za 1,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka proszku do pieczenia, pomarańczy, jajek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 30%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak 100% pełnoziarniste bułki do burgerów/hot dogów, naśladowca hot dogów „Sooo Cali” dla psów i nakładka na hot dogi z konfetti i kukurydzą.
Instrukcje
Przygotuj ciasto na ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Wlać do natłuszczonej i oprószonej mąką formy o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 350°C przez 25-30 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut, a następnie wyjmujemy z formy na kratkę, aby całkowicie ostygły.
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Połącz mąkę i proszek do pieczenia; dodać do ubitej masy i dobrze wymieszać.
Usuń 1/4 szklanki ciasta do małej miski; wymieszać z roztopioną czekoladą i wanilią. Do pozostałego ciasta wmieszaj ekstrakt cytrynowy.
Blachę do pieczenia wyłóż papierem pergaminowym. Narysuj dwa 2-3/4 cala. koła, dwa 1-1/2 cala. koła i dwa 3-1/4-cala. x 1-1/2 cala. owale na papierze.
Rozciągnięcie 1-1/2 cala. kółka z ciastem czekoladowym. Na każdym owalu i każdym pozostałym kółku rozsmaruj 2 łyżki ciasta cytrynowego; posyp kółka sezamem.
Piec w temperaturze 400° przez 10-12 minut lub do momentu, aż krawędzie staną się złotobrązowe.
Wyjąć na kratkę do całkowitego wystygnięcia.
Na natłuszczoną blachę do pieczenia nakładać łyżkami pozostałe ciasto w odstępie 3 cali.
Piec przez 8 minut lub do momentu, aż krawędzie będą złotobrązowe.
Wyjąć na kratkę do całkowitego wystygnięcia.
Umieść ciasto na tacy lub 14-calowej. x 10 cali taca lub przykryta deska. Pokoloruj dwie puszki lukieru na różowo czerwonym barwnikiem spożywczym; posmarować górę i boki ciasta. Z końcówką w kształcie gwiazdki nr 16 i białym lukrem wyciśnij brzeg ze sznurka wokół górnej i dolnej części ciasta.
Używając białego lukru, uformuj dwa 4-calowe. kółka na torcie na talerze.
Na jednym talerzu ułóż okrągłe ciasteczko cytrynowe, stroną z sezamem do dołu, na bułkę hamburgerową. Odcień 3 łyżki lukier zielony; rozsmaruj połowę bułki na sałatę. Na wierzch połóż ciasteczko czekoladowe na burgera.
W przypadku sera zabarwić 2 łyżki lukieru żółtym i pomarańczowym barwnikiem spożywczym; rozsmaruj 1 łyżkę na burgerze. W przypadku ketchupu zabarwić 2 łyżki lukier na czerwono; posypać 2 łyżeczkami sera. W przypadku musztardy zabarwić 2 łyżki lukier na żółto; Skrop 2 łyżeczkami ketchupu.
Na wierzch połóż kolejnego burgera z ciasteczkami czekoladowymi; powtórz warstwy sera, ketchupu i musztardy. Resztę ketchupu i musztardy odłóż na bok i przygotuj hot-doga. W przypadku wierzchu bułki hamburgerowej posmaruj pozostałym zielonym lukrem spód pozostałego okrągłego ciasteczka cytrynowego; połóż na musztardzie.
Aby przygotować bułkę do hot dogów, połóż owalne ciasteczko górą do dołu na drugim talerzu.
Jeden biszkopt przekrój wzdłuż na pół i uformuj hot doga (pozostałą połowę biszkoptu zachowaj do innego użytku). Odcień 1/4 szklanki lukru brązowo-czerwonego; rozsmarowany na hot dogu.
Skropić zarezerwowanym ketchupem i musztardą.
Umieść pozostałe owalne ciasteczko na górze bułki.
W przypadku puszki po napojach odetnij jeden koniec każdego z pozostałych biszkoptów.
Dwa biszkopty przekrój wzdłuż na pół. Trzeci biszkopt kładziemy na torcie przecięciem do dołu. Ułóż pozostałe połówki wokół biszkoptu, nacięciem do środka. Zabarwić 3/4 szklanki lukru na czerwono; mroźne boki puszki. Zabarwić 3 łyżki lukierowo-szarym czarnym barwnikiem spożywczym; oszronić wierzch i zrobić brzeg wokół dna puszki. Włóż słomki na środek puszki. Fajka „cola” i wzory na puszce z białym lukrem.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto można łączyć z kremową sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Barefoot Bubbly Pink Moscato. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Boso, musujące różowe Moscato]()
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!