Ciasto Budyniowe Mocha
Ciasto Pudding Mocha może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 226 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 9. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz lody waniliowe, kakao, granulki kawy rozpuszczalnej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Budyniowe Mocha, Ciasto Budyniowe Mocha, oraz Ciasto Budyniowe Fudgy Mocha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
W misce wymieszać mąkę, 2/3 szklanki cukru, 1/4 szklanki kakao, granulki kawy, proszek do pieczenia i sól.
Połączyć mleko, olej, i wanilia w misce; dodać do mieszaniny mąki, i dobrze wymieszać. Łyżka ciasto do 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania.
Połączyć 1/3 szklanki cukru i 2 łyżki kakao.
Wlać 1 szklankę wrzącej wody na ciasto (nie mieszać).
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu lekko w środku (ciasto nie będzie testowane, gdy drewniany kilof zostanie włożony do środka).
Podawać na ciepło z lodami.
Uwaga: ten przepis jest łatwy do podwojenia. Łyżka do naczynia do pieczenia 13 x 9 cali; piec w tej samej temperaturze i czasie.