Ciasto brzoskwiniowe z kwaśnym lukrem brzoskwiniowym
Ciasto brzoskwiniowe z kwaśnym lukrem brzoskwiniowym może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 462 kalorie. Ten przepis służy 12 i kosztuje 70 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz masło, brzoskwiniowe żelki cukierki pierścienie, sok z cytryny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Kawowo-Śmietankowo-Brzoskwiniowe, Jagodowy Brzoskwiniowy Kwaśny Krem Okruchy Ciasto, oraz Placek Brzoskwiniowy Z Kwaśną Śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Nasmaruj DNA i boki dwóch okrągłych patelni 8-lub 9-calowych (nie używaj sprayu do gotowania); lekko mąkę. W dużej misce, ubić składniki ciasta z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minut. Dziel ciasto między patelniami.
Piec 8-calowe rundy 32 do 37 minut, 9-calowe rundy 28 do 33 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysty. Fajne 10 minut. Uruchom nóż po bokach patelni, aby poluzować ciasta; usuń z patelni do regałów chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
W 2-cup microwavable miski lub miarki, wymieszać 1 pudełko żelatyny do 1/4 szklanki wody. Kuchenka mikrofalowa odkryte na wysokości około 1 minuty 30 sekund lub do zagotowania mieszaniny, mieszając 2 do 3 razy, aby rozpuścić żelatynę. W dużej misce, beat mieszaniny żelatyny, cukier puder, masło, sok z cytryny i 2 łyżeczki wody na niskiej prędkości, aż lukier jest gruby, ale do smarowania. (
W razie potrzeby dodać 1 łyżeczkę wody, aby można było rozsmarować lukier.)
Na talerzu do serwowania umieścić 1 ciasto, zaokrągloną stroną w dół.
Rozprowadzić 1/2 szklanki lukru. Upuść 2 krople czerwonego koloru żywności i 1 kroplę żółtego koloru żywności na lukrze na torcie; obracaj łopatką, aby utworzyć głęboki pomarańczowy. Wierzch z drugim ciastem, zaokrąglony bok do góry. Rezerwa 1/2 szklanki lukier. Bok i wierzch ciasta z pozostałym lukrem.
Dodaj 1 lub 2 krople czerwone i żółte kolory żywności do zarezerwowanego lukier. Kręć się wokół ciasta.
Posypać cukrem granulowanym. Udekoruj cukierkami brzoskwiniowymi.
Ciasto pokroić delikatnie ząbkowanym nożem. Przechowywać luźno przykryte.