Ciasto Bezowe Pomarańczowe
Pomarańczowy placek bezowy może być tylko deser, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 529 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 237 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, cukru, soku pomarańczowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Tort Szyfonowy pomarańczowy z migdałowo-pomarańczowym włoskim masłem bezowym, Pomarańczowy tort Szyfonowy z pomarańczowym nadzieniem i bezą, oraz Ciasto Bezowe Pomarańczowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. gdy piekarnik jest gotowy, ułóż schłodzoną skorupę ciasta folią lub papierem do pieczenia i napełnij ciężarami (ponownie używam suszonej fasoli do tego) i piecz na najniższym stojaku piekarnika przez 15 minut.
Usuń wagi i liniowej, włączyć ciasto, i piec, aż dno skorupy jest światło złoty brąz, o 10 protokół więcej.
Wyjąć skorupę ciasta z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
W średnim rondlu połącz sok pomarańczowy i skórkę.
Ubić razem skrobię kukurydzianą i wszystko oprócz 1 uncji cukru, a następnie dodać do soku. W osobnej misce ubij żółtka i pozostałą 1 uncję cukru, aż będą blade i lekkie, około jednej minuty.
Umieścić mieszaninę soku pomarańczowego na małym ogniu i stale ubijać. Zacznie gęstnieć do lepkiej konsystencji. Wyłączyć ogień i hartować mieszaninę jaj z pomarańczową mieszaniną.
Połączyć dwa w rondlu i ubijać stale na małym ogniu. Gdy mieszanina zacznie bąbelkować, należy ją ubijać przez dwie dodatkowe minuty. Wyłączyć ogień i dodać masło.
Ubijać, aż znikną ciała stałe masła.
Wlej mieszaninę do schłodzonej skorupy ciasta i naciśnij plastikową folię na powierzchni(unikaj pokrywania skorupy folią). Pozostawić ciasto do ostygnięcia na blacie przez 15 minut, a następnie przenieść go do lodówki do ostygnięcia i skonfigurować całkowicie, co najmniej 2 godziny.
Tuż przed podaniem: napełnij średni rondel jedną czwartą pełną wodą. Ustawić rondel na średnim ogniu i doprowadzić wodę do gotowanego na wolnym ogniu.
W żaroodpornej misce miksera elektrycznego połącz białka, śmietanę z kamienia nazębnego, cukier i sól i umieść na rondlu.
Ubijać stale, aż cukier się rozpuści, a białka są ciepłe w dotyku, od 3 do 3 i 1/2 minuty. Przetestuj przez pocieranie między palcami, nie powinieneś czuć żwiru.
Przenieść miskę do miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki i ubijać, zaczynając od niskiej prędkości, stopniowo zwiększając się do wysokiej, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty, około 8 minut.
Dodać wanilię i wymieszać do połączenia.
Wyjmij plastik z wierzchu schłodzonego ciasta i top z bezą (możesz wybrać bezę za pomocą końcówki Gwiazdy dla innego wyglądu).
Umieść ciasto pod brojlerem i uważnie go obserwuj, góra powinna brązowieć, ale nie palić się, i szybko się zmienia. Schłodzić przez 10 minut, a następnie podawać.