Ciasto bezowe i słodkie masło
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Beza i słodkie masło ciasto może być super przepis spróbować. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 347 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. Mieszanka octu, skrobia kukurydziana, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest lubiany przez 179 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Żółte ciasto maślane z lukrem waniliowym, Czekoladowe masło orzechowe Bundt ciasto ze słodkim lukrem z masła orzechowego, oraz Karaiby Słodkie Ziemniaki Rum Ciasto Z Lukrem Rum Masło dla podobnych receptur.
Instrukcje
Warstwy: Dostosuj stojak piekarnika do pozycji górnej-środkowej i dolnej-środkowej i rozgrzej piekarnik do 135°. nasmaruj 3 (9-calowe) okrągłe patelnie na ciasto 2 łyżkami masła. Pył z cukrem cukierniczym i wystukać nadmiar. Dno garnków z pergaminowymi rund papierowych.
Połącz cukier i skrobię kukurydzianą w małej misce. Ubij białka, ocet i sól na średnich niskich prędkościach, aż piana, o 30 sekund. Zwiększ prędkość do średnio wysokiej, a po uruchomieniu miksera powoli dodawaj mieszaninę cukru i skrobi kukurydzianej 1 łyżkę na raz. Po zakończeniu mieszania kontynuuj mieszanie, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty, o około 2 minuty dłużej.
Dodaj wanilię i beat tylko do połączenia.
Równą ilość bezy rozprowadzić w przygotowanych patelniach do ciast.
Piec do wyschnięcia i chrupiące, o 1 godzinę, obracając i naprzemiennie patelnie w połowie pieczenia. Wyłącz piekarnik, otwórz drewnianą łyżką do gotowania i pozostaw bezy na 1 godzinę w piekarniku.
Do słodkiego masła i montażu: w międzyczasie przygotuj masło do smarowania. Ubij masło, 1/2 szklanki cukru cukierniczego, żółtko jaja, wanilię i sól w dużej misce z mikserem na małej prędkości, około 1 minuty. Po połączeniu cukru cukierniczego z masłem, zwiększ prędkość do średniej i ubijaj, aż mieszanina będzie lekka i puszysta, około 3 minut.
Ostrożnie odwróć 1 bezę na talerz i usuń i wyrzuć pergamin.
Umieść bezę, od góry do góry, na talerzu lub podstawce do ciasta.
Posmarować połową mieszanki masła. Powtórz metodę inwersji z drugą bezą, ułóż na wierzchu mieszaniny masła, rozprowadź z pozostałą mieszaniną masła, a na wierzchu z trzecią bezą. Pozostałe 2 łyżki cukru cukierniczego przesiać na bezę.