Ciasto Bananowo-Kokosowo-Sezamowe
Ciasto bananowo-kokosowo-sezamowe może być tylko deserem, którego szukasz. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 298 kalorii. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 200 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, olej roślinny, sól i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zuzanna Feniger zapiekane w sezamie placki bananowe z kokosowym dżemem Kaya, Ciasto Bananowo-Kokosowe, oraz Ciasto Bananowo-Kokosowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni ustawić na małym ogniu, toast nasiona sezamu, aż zmienią jasnobrązowy. Miej na nich oko i stale mieszaj, ponieważ łatwo się palą. Odstawić.
Nasmaruj boki patelni. (Nie ma potrzeby smarowania DNA.) Roztrzepać kostki masła na całym dnie patelni.
Posypać brązowy cukier na całym dnie patelni, upewniając się, że jest równomiernie rozłożone. Ułóż plastry banana w jednej warstwie na maśle i brązowym cukrze.
Rozgrzej piekarnik do 350 F. Ustaw stojak na środku piekarnika. W misce wymieszać żółtka, cukier granulowany, sól, proszek do pieczenia, olej, mleko kokosowe i ekstrakt kokosowy (jeśli jest używany). Gdy mieszanina jest gładka, trzepać mąką uniwersalną, po jednej łyżce stołowej na raz. Upewnij się, że mieszanka nie zawiera grudek.
W innej czystej misce miksera ubijamy białka do uzyskania sztywnych szczytów. Za pomocą gumowej szpatułki złóż połowę ubitych białek na ciasto; dobrze wymieszaj. Złóż pozostałe białka do ciasta, składając tylko do momentu, aż nie pozostaną białe smugi, uważając, aby nie opróżnić ciasta.
Wlać ciasto na patelnię, tuż nad polewą bananową.
Rozłóż ciasto gumową szpatułką aż do krawędzi patelni. Dotknij patelni na blacie kuchennym kilka razy, aby pozbyć się kieszeni powietrznych i upewnić się, że ciasto trafi do przestrzeni między plasterkami banana.
Posypać prażone nasiona sezamu na całej powierzchni ciasta.
Piec, aż tester ciasta lub wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysty, 30 do 35 minut.
Niech ciasto ostygnie do temperatury pokojowej (lub tylko nieco cieplej niż temperatura pokojowa), a następnie unmold do góry nogami do półmiska do serwowania. Na wierzchu, w razie potrzeby, wyłożyć cukier puder.