Ciasto Babuni z kwaśną śmietaną
Need a deser wegetariański? Ciasto Babuni z kwaśną śmietaną może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 778 kalorii, 8G białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 112 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką cukier, śmietanę, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Z Kwaśną Śmietaną, Ciasto Z Kwaśną Śmietaną, oraz Ciasto Z Kwaśną Śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar i mąka 10-calowa patelnia Bundt lub 9-calowa patelnia rurowa.
Ubij masło i cukier mikserem elektrycznym w dużej misce, aż będą lekkie i puszyste. Mieszanina powinna być zauważalnie jaśniejsza.
Dodać jajka w temperaturze pokojowej po kolei, pozwalając każdemu jajku mieszać się w mieszaninę masła przed dodaniem następnego. Ubić wanilią z ostatnim jajkiem.
Wlać mieszaninę mąki do miski na przemian z kwaśną śmietaną, mieszając aż tylko włączone.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni i rozprowadzić go gładko.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta, około 1 godziny i 20 minut. Ostudzić przez co najmniej 10 minut przed odwróceniem patelni na stojaku chłodzącym i wystukaniem ciasta. Przed podaniem polać cukrem cukierniczym.