Ciasto Żurawinowe
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 501 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 75 centów za porcję. Jeśli masz skórkę pomarańczową, serek, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Żurawinowo-Marchewkowe, Cranberry-Glazed Orange Layer Cake, oraz Cranberry Glazed Orange Layer Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć pierwsze pięć składników; pokonać na niskiej prędkości przez 30 sekund. Beat na nośniku przez 2 minuty. Wymieszać z żurawiną i orzechami włoskimi.
Wlać do dwóch natłuszczonych i posypanych mąką 9-in. okrągłe patelnie do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub aż wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Schłodzić przez 10 minut przed wyjęciem z patelni do stojaków z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
W dużej misce, ubić Serek i masło, aż puszyste.
Dodać cukier cukierniczy, waniliową i skórkę pomarańczową; ubić do wymieszania.
Rozprowadzić między warstwami i na wierzchu i bokach ciasta.
Posypać orzechami włoskimi. Przechowywać w lodówce resztki.