Ciastko Kardamonowo-Cytrynowe Polenta
Kardamonowo-cytrynowe ciastko Polenta może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 157 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 23 grosze za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę cytrynową, mączkę kukurydzianą, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciastko Kardamonowo-Cytrynowe Polenta, Ricotta Beignets z cukrem cytrynowo-Kardamonowym i glazurą cytrynową, oraz Kardamon Cytrynowy Syllabub dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić migdały w robocie kuchennym; pulsować, aż drobno zmielone. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać mąkę i kolejne 5 składników (mąka przez sól) do malaksera; proces aż do połączenia.
Dodaj masło, wodę i jajko; puls 3 lub 4 razy lub tylko do połączenia.
Lekko wcisnąć mieszankę równomiernie na dno okrągłej, 9-calowej patelni ze sprężynami pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 350 30 protokół lub do lekko rumiane.
Wyjmij zewnętrzny pierścień z patelni springform i pokrój ciastko na 12 klinów, gdy będzie ciepłe.