Ciastka Cynamonowo-Chrupiące
Cynamon-Crunch Shortcakes może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 24 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką mleko, brązowy cukier, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Ciastka Jabłkowo-Cynamonowe, Muffinki jabłkowo-cynamonowe z polewą cynamonową, oraz Pieczone placki ananasowe z bitą śmietaną cynamonową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj mieszankę do pieczenia, cukier, mleko i 3 łyżki masła, aż powstanie miękkie ciasto. Wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść 3 do 4 razy.
Pat ciasto do 1/4-cala grubości; wyciąć z 2 3/4-cala okrągły biszkopt cutter.
Umieścić na lekko nasmarowanych blachach do pieczenia.
Połączyć pekan, brązowy cukier, cynamon, i pozostałe łyżki masła; pat na biszkopt tops.
Piec w 375 przez 12 do 15 minut lub do lekko rumiane.
Cinnamon-Crunch Shortcakes z kompot owocowy: przygotuj 1 przepis Cinnamon-Crunch Shortcakes. Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Wymieszać 1/2 szklanki soku jabłkowego, 1/4 szklanki mocno zapakowanego brązowego cukru, 2 dojrzałe gruszki Bosc, obrane i pokrojone w plasterki; 2 jabłka Rzymskie, obrane i pokrojone w plasterki; 1/4 szklanki suszonej żurawiny; i 1/4 łyżeczki zmielonego cynamonu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 10 do 15 minut lub aż owoce są miękkie. Każde upieczone ciastko podzielić na pół.
Połówkę biszkoptów wyłożyć kompot owocowy i bitą śmietaną; na wierzch wyłożyć Pozostałe biszkopty.