Ciasteczka Żurawinowo-Migdałowe
Ciasteczka żurawinowo-migdałowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 112 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 42. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ścinanych migdałów, proszku do pieczenia, żurawiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Migdałowe Ciasteczka Żurawinowe, Ciasteczka Kokosowo-Żurawinowe Migdałowe, oraz Migdałowo-żurawinowe ciasteczka z komosą ryżową.
Instrukcje
Ubij masło na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe; stopniowo dodawaj cukry, dobrze ubijając.
Dodaj ekstrakt migdałowy i jajka, ubijając do wymieszania.
Połączyć mąkę, proszek do pieczenia i sól; stopniowo dodawać do mieszaniny masła, ubijając z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać z żurawiną i migdałami. Upuść przez zaokrąglone łyżki stołowe na nieczystych blach do pieczenia.
Piec w temperaturze 375 przez 9 do 11 minut.
Wyjąć do stojaków z drutu w celu ostygnięcia.
Uwaga: zamrozić upieczone ciasteczka do 6 miesięcy.