Ciasteczka Półksiężycowe
Ciasteczka półksiężycowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 92 kalorie. Ten przepis służy 40. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką cukier, jajko, cukier perłowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Half-Moon Bay Gotowane Śliwki, Half-Moon Bay Gotowane Śliwki, oraz Półksiężycowa Sałatka Z Tajskiego Ogórka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę uniwersalną, mąkę ziemniaczaną i cukier biały przesiać razem.
Pokroić w maśle, aż mieszanina przypomina grube okruchy.
Dodać jajko i wymieszać, aż ciasto zacznie się zbierać. Uformuj ciasto w kulkę, a następnie spłaszcz na dysk. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce na noc.
Podziel ciasto na pół i zmiękcz w temperaturze pokojowej przez 15 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
Zagnieść ciasto krótko, aby zmiękło, dodając więcej mąki, która jest zbyt lepka do pracy.
Rozwałkować 1 kawałek ciasta między arkusze mąki papieru woskowego do grubości 1/8 cala.
Wyciąć rund, które są 2 1/2 cala w poprzek za pomocą karbowany foremka do ciastek lub formy tart.
Przenieść ciasteczka do przygotowanej blachy do pieczenia. Powtórz z pozostałym ciastem.
Umieść 1/4 łyżeczki konserw na środku każdego ciastka. Połówkę ciastka delikatnie złóż na konfitury, pokrywając 2/3 dolnej połowy ciastka (powinien być pokazany kawałek dolnej warstwy ciastka).
Połączyć cukier perłowy i orzechy.
Ciasteczka posmarować lekko ubitym białkiem.
Obficie posypać mieszaniną orzechów.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 10 minut lub do bladego złotego koloru. Ostudzić na blasze do pieczenia przez 10 minut, a następnie przenieść do stojaka i całkowicie ostudzić.