Ciasteczka pomarańczowe Beth
Ciasteczka pomarańczowe Beth wymagają około 45 minut od początku do końca. Ten przepis pozwala na przygotowanie 60 porcji, każda zawiera 123 kalorie , 1 g białka i 5 g tłuszczu . Za 11 centów za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis podoba się 74 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Allrecipes wymaga koncentratu soku pomarańczowego, tłuszczu, masła i ekstraktu waniliowego. Kilka osób naprawdę polubiło ten deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Sałatka z awokado i pomarańczy z dressingiem pomarańczowo-imbirowym , Pomarańczowa Rava Kesari - Semolina Halwa o smaku pomarańczowym - Navratri Naivedyam i Migdałowe ciasteczka pomarańczowe na każdą okazję .
Instrukcje
Utrzyj biały cukier z tłuszczem; dodaj jajka i wymieszaj.
Dodaj śmietanę i 1 łyżeczkę wanilii; wymieszaj i odstaw. Przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Dodawaj stopniowo do kremowej mieszanki i dobrze wymieszaj.
Dodaj 3/4 szklanki koncentratu soku pomarańczowego i 2 łyżki skórki pomarańczowej. Nakładaj łyżeczką na natłuszczone blachy do ciastek.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez około 10 minut. Posmaruj ciasteczka lukrem, gdy ostygną.
Wymieszaj ze sobą 1/2 łyżeczki skórki pomarańczowej, 2 łyżki rozmrożonego koncentratu soku pomarańczowego, 1 łyżeczkę wanilii, 4 łyżki roztopionego masła, 1 1/2 szklanki cukru pudru lub tyle, aby uzyskać lukier o konsystencji nadającej się do smarowania.