Ciasteczka owsiane z boczkiem i polewą klonową
Ciasteczka owsiane z boczkiem i polewą klonową są przygotowywane w ciągu około 1 godziny i 15 minut od początku do końca. Ten przepis pozwala na przygotowanie 18 porcji, każda zawiera 247 kalorii , 4 g białka i 11 g tłuszczu . Za 37 centów za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedrogie śniadanie. Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką cukier, płatki owsiane, sól i kilka innych składników, możesz go przygotować. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Bułeczki cynamonowe z polewą klonową , Galette z pieczonym jabłkiem i orzechami laskowymi z polewą musztardowo-klonową i Owsiane ciasteczka śniadaniowe Baby Blake'a są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Boczek włóż do dużej, głębokiej patelni i smaż na średnio-wysokim ogniu, od czasu do czasu przewracając, aż do równomiernego zrumienienia, około 10 minut.
Odsącz plastry boczku na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Gdy ostygną, pokrój boczek i odłóż na bok.
Utrzyj masło, biały i brązowy cukier w dużej misce mikserem ustawionym na średnią prędkość, aż powstanie puszysta masa; następnie dodaj jajko i ekstrakt waniliowy, mieszaj do dokładnego połączenia.
Wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, sól i cynamon w misce, a następnie wymieszaj mieszankę mąki z masłem. Stopniowo dodawaj płatki owsiane i boczek, około 1/3 szklanki płatków owsianych na raz, i przykryj ciasto. Schłodź co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Dokładnie natłuść blachy do pieczenia.
Nabierz około 1/3 szklanki ciasta na ciasteczko, uformuj kulki i umieść je w odstępach co najmniej 3 cali na natłuszczonych blachach do pieczenia. Użyj widelca zanurzonego w wodzie, aby lekko spłaszczyć kulki.
Piecz w rozgrzanym piekarniku, aż ciasteczka będą złocistobrązowe z lekko brązowymi brzegami, 10 do 12 minut. Pozostaw do ostygnięcia na blachach do pieczenia na 3 do 5 minut przed wyjęciem, aby dokończyć studzenie na kratkach.
Aby przygotować polewę, wymieszaj w misce cukier puder, wodę i syrop klonowy, aż do uzyskania gładkiej masy.
Pozostaw polewę na około 5 minut, aby lekko zgęstniała; polej nią wierzch ciasteczek. Pozostaw polane polewą ciasteczka na około 20 minut, aby stężały przed przechowywaniem.