Ciasteczka owsiane S'more
Ciasteczka Owsiane S'more to deser na 36 osób. Jedna porcja zawiera 168 kalorii, 2 g białka i 8 g tłuszczu. Za 17 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga pianek marshmallow, brązowego cukru, tłuszczu piekarskiego i soli. Ten przepis zachwycił 28 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 17%, to danie jest raczej złe. Wypróbuj ciasteczka N'Oatmeal – odpowiedź Paleo na ciasteczka owsiane, proste ciasteczka owsiane z kawałkami czekolady dla mamy… najlepsze ciasteczka owsiane z czekoladą i ciasteczka owsiane toffi (szkockie płatki owsiane naśladujące), aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło, tłuszcz i cukier na jasną i puszystą masę.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubij wanilię.
Połącz mąkę, sodę oczyszczoną i sól; stopniowo dodawać do ubitej masy i dobrze wymieszać. Wymieszaj płatki owsiane, kawałki czekolady i pianki marshmallow.
Upuszczaj, układając łyżeczki w odstępie 2 cali na natłuszczoną blachę do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 9-11 minut lub do złotego koloru. Studzimy przez 1-2 minuty przed wyjęciem z foremek na drucianą kratkę, aby całkowicie ostygły.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Ciasteczka świetnie komponują się z kremowym sherry, maderą i prosecco. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Faire La Fete Cremant de Limoux z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Faire La Fete Cremant de Limoux]()
Faire La Fete Cremant de Limoux
Jasnozłoty kolor z żywymi aromatami i smakami pieczonego jabłka, białej wiśni i bezy cytrynowej. Od wykwintnego kawioru i ostryg po popcorn – Faire la Fête to wszechstronne wino, które dobrze komponuje się z szeroką gamą dań i kuchni. Spróbuj z azjatycką sałatką z gruszek, pikantnymi bułeczkami z tuńczyka lub kotletami schabowymi i musem jabłkowym. Mieszanka: 70% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 10% Pinot Noir