Kompot Z Pigwy I Żurawiny
Kompot z pigwy i żurawiny może być tylko sosem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 3 i kosztuje 4,37 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz żurawinę, laskę cynamonu, pigwy-obrane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 23%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Kompot z żurawiny, pigwy i cebuli perłowej, Kompot Z Pigwy, oraz Kompot Z Pigwy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz sok jabłkowy z cukrem i laską cynamonu i doprowadź do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Dodać pigwy i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 30 protokół.
Dodajemy żurawinę i gotujemy na wolnym ogniu. Gotować, aż kompot jest gęsty, o 20 protokół. Przed podaniem należy wyrzucić laskę cynamonu.
Zrób to z wyprzedzeniem: kompot z pigwy można schłodzić w hermetycznym pojemniku do 2 tygodni.