Łosoś karaibski z sosem barbecue z guawy i salsą warzywną z mango

Łosoś karaibski z sosem barbecue z guawy i salsą warzywną z mango
Łosoś karaibski z sosem barbecue z guawy i salsą warzywną z mango może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $9.48 za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 811 kalorii, 60g białka, oraz 43g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie Ameryki Środkowej. Jeśli masz łososia side, sok z limonki, sok z limonki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 86%. Spróbuj Karaiby Jerk Salsa z salsą Mango, Grillowany łosoś z sosem Barbecue z Mango, oraz Karaiby Polędwiczki Z Salsą Mango dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu przez 1 minutę. Zmniejszyć ogień do średniej i dodać cebulę, gotowanie, aż będzie miękka i trochę brązowy na brzegach, o 5 do 7 protokół, często mieszając. Wymieszaj pastę z guawy, pastę pomidorową, ocet, brązowy cukier, anyż, ziele angielskie i curry. Gotować na wolnym ogniu, aż pasta z guawy stopi się, około 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Wyłączyć ogień i niech sos ostygnie lekko. Wyrzucić anyż Gwiaździsty; przenieść mieszaninę do blendera i puree. Przy włączonym silniku dodaj sok z limonki i rum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Do Wyboru Lody Lub Bita śmietanaDo Wyboru Lody Lub Bita śmietana
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
GuajawaGuajawa
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Przenieść do małej miski i odstawić, lub przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
W dużej misce wymieszać oliwę z oliwek, czosnek, sok z limonki, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj mango, papryka, czerwona cebula, chile, i kolendry i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
3
Dodać fasolę i delikatnie wrzucić wszystko razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1
Podgrzej brojlery. Linia duże naczynie do pieczenia lub obramowane blachy do pieczenia z podwójną warstwą folii aluminiowej i nasmarować folią z niektórych oliwy z oliwek lub nonstick gotowania sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
2
Umieść łososia w przygotowanym naczyniu do pieczenia i włóż około 2 cali końca ogona pod rybę, aby uzyskać nieco jednolity kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
3
Wlać sos barbecue na łososia i gotować pod brojlerem, aż sos karmelizuje i chars na brzegach i łosoś jest Firma i płatki łatwo, 8 do 12 minut na rzadkie (łosoś będzie nadal różowy w środku) lub 12 do 15 minut na dobrze zrobione (łosoś będzie gotowane w całym).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej SalsyMielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
4
Rozłóż salsę na półmisku i ostrożnie wyciągnij łososia z naczynia do pieczenia i ułóż go na górze salsy (użyj 2 dużych szpatułek, aby ją przenieść). Na rybę wycisnąć kilka klinów z limonki i podawać z dodatkowymi klinami z limonki na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki

Składniki

2(zima)1 duża słodka cebula, pokrojona w 4 do 5 okrągłych plasterków1 duża słodka cebula, pokrojona w 4 do 5 okrągłych plasterków11 funt cukinii,kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki425Orzechy dowolne (posiekane)czarna fasola, odsączona i opłukanaczarna fasola, odsączona i opłukana01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Biała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ciemny rumciemny rum1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekane świeże liście kolendrydrobno posiekane świeże liście kolendry3ząbki czosnku, drobno mieloneząbki czosnku, drobno mielone1zielona papryka, połówki, nasiona i drobno pokrojone w kostkęzielona papryka, połówki, nasiona i drobno pokrojone w kostkę11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone227Orzechy dowolne (posiekane)pasta z guawy, pokrojona w kawałkipasta z guawy, pokrojona w kawałki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijasny lub ciemnobrązowy cukierjasny lub ciemnobrązowy cukier596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisok z limonki (z ok. 2 limonek), plus 2 limonki pokrojone w kliny, do serwowaniasok z limonki (z ok. 2 limonek), plus 2 limonki pokrojone w kliny, do serwowania2(zima)1 truskawka bez łuski1 truskawka bez łuski2mango, obrane, owoce odcięte nasiona i pokrojone w kostkęmango, obrane, owoce odcięte nasiona i pokrojone w kostkę1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek, plus dodatkowo do natłuszczania naczynia do pieczeniaoliwa z oliwek, plus dodatkowo do natłuszczania naczynia do pieczenia1czerwona papryka, połówki, nasiona, i drobno pokrojone w kostkęczerwona papryka, połówki, nasiona, i drobno pokrojone w kostkę1Dużeczerwona cebula, połówki i drobno posiekaneczerwona cebula, połówki i drobno posiekane2kilogramyłosoś cały boczny (ołosoś cały boczny (o11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1serrano chile, drobno posiekane, opcjonalnieserrano chile, drobno posiekane, opcjonalnie2(zima)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu3(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2anyż Gwiaździstyanyż Gwiaździsty1żółta papryka, połówki, nasiona i drobno pokrojone w kostkężółta papryka, połówki, nasiona i drobno pokrojone w kostkę2cebula żółta, posiekanacebula żółta, posiekana

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Aubert Lauren Vineyard Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 139 dolarów.
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Lauren Estate Chardonnay z 2011 roku zawsze przypomina hipotetyczną mieszankę vintage Sonoma Coast z białym burgundem. Ten 2011 Lauren jest naturalnie czysty z zielonymi odcieniami chlorofilu na krawędzi. Aromaty są klasyczne z niuansami cytrynowo-mineralnymi, suszoną gruszką, a nawet nutami przypominającymi zieloną herbatę. Wyraźne aromaty owoców i minerałów dają organiczne poczucie miejsca. Bukiet jest wielopłaszczyznowy z nutami jabłkowych wypieków i mokrych kamieni. W ustach wyczuwalna jest gliceryna, po której następuje struktura kwasowa występująca tylko u Lauren.Wino ma lekką mglistą klarowność, co pokazuje zaangażowanie Auberta w minimalizację interwencyjnej produkcji wina.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia99
Magazyn