Ciasteczka Linzer Z Polewą Czekoladową
Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 17 porcji z 331 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, serek philadelphia, półsłodką czekoladę Piekarską i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 17 minut. Ten przepis z Kraftrecipes.com ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Linzer Augen (Linzer Eyes vel Linzer Tarts lub Linzer Cookies), Ciasteczka Linzer Z Gorącą Czekoladą, oraz Ciasteczka Czekoladowe Linzer dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę połączyć z przyprawami. Beat masło i 1 szklanka cukru w dużej misce z mikserem do wymieszania.
Dodać żółtka, dobrze wymieszać. Stopniowo ubić w mieszaninie mąki.
Dodać orzechy; dobrze wymieszać. Podziel ciasto na pół. Uformuj każdą połowę w kulkę; lekko spłaszcz. Owiń pojedynczo w folię. Przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni do grubości 1/8 cala; pokrój na 24 rundy foremką do ciastek 2-1 / 2 cala, w razie potrzeby zmieniając resztki ciasta.
Przełożyć do blach do pieczenia. Użyj 1-calowej okrągłej foremki do ciastek, aby wyciąć Centra z 12 rund. Powtórz z pozostałym ciastem.
Piec 10 do 12 min. lub aż brzegi są złotobrązowe. Schłodzić na blasze 3 min.
Wyjąć do stojaków Z Drutu; całkowicie schłodzić.
Rozłóż dżem na całych ciastkach. Użyj drobnoziarnistego Sitka, aby równomiernie posypać 1 łyżką. pozostałego cukru na pozostałych ciasteczkach; umieścić, cukier boki do góry, nad ciasteczkami z dżemem.
Roztopić czekoladę zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Ubić ser śmietankowy mikserem do uzyskania kremowej konsystencji. Ubić w czekoladzie, następnie pozostały cukier, aż będzie lekki i puszysty. Łyżka usypując łyżeczkę mieszanki czekoladowej na środek każdego ciastka.
Odstawić 10 min. albo dopóki czekolada nie będzie jędrna.