Łatwy i pyszny mus z dyni
Łatwy i pyszny mus z dyni to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 80 g tłuszczu, oraz w sumie 878 kalorii. Na 6,45 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 30 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, masło, zmieloną skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Łatwy i pyszny mus z dyni, Łatwy Mus Z Sernika Dyniowego, oraz Szybki i łatwy Mus dyniowy.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Śmietanę przełożyć do miski miksera stojącego wyposażonego w trzepaczkę.
Ubijaj, aż powstaną średnie szczyty, od 1 do 2 minut.
W osobnej misce ubij razem puree z dyni i mleko.
Dodać pudding mix i wanilii i ubijać do połączenia. Złóż bitą śmietanę i dokładnie połącz.
Przełożyć mus do 6 (7-uncji) miseczek deserowych lub ramekinów.
Umieść w lodówce na co najmniej 1 godzinę i do 4 przed podaniem.
Grubo posiekać przyprawione orzechy pekan i posypać wierzchem musu tuż przed podaniem.
Wyłożyć pół arkusza patelni z pergaminem i odstawić.
Wymieszać sól, kminek, cayenne, cynamon i skórkę pomarańczową razem w małej misce i odstawić.
Umieść nakrętki w 10-calowej patelni żeliwnej i ustaw na średnim ogniu. Tosty, często mieszając, przez 4 do 5 minut, aż po prostu zaczną brązowieć.
Dodaj masło i mieszaj, aż się rozpuści.
Dodać mieszankę przypraw i wymieszać, aby połączyć. Po połączeniu dodać cukry i wodę, mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje orzechy, około 2 do 3 minut.
Przenieść nakrętki do przygotowanej blachy i oddzielić je widelcem lub łopatką. Pozostaw nakrętki do całkowitego ostygnięcia przed przeniesieniem do hermetycznego pojemnika w celu przechowywania.