Ciasteczka Kanapkowe Z Podwójną Czekoladą
Podwójnie czekoladowe ciasteczka kanapkowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 42. Jedna porcja zawiera 96 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan extract, ciężki krem, Holenderski proces kakao w proszku, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Podwójne Czekoladowe Ciasteczka Kanapkowe, Podwójne Czekoladowe Ciasteczka Z Ajerkoniakiem, oraz Ciasteczka Kanapkowe Z Podwójną Czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić razem mąkę, kakao w proszku, proszek do pieczenia i sól.
Masło i cukier ubić mikserem na bladość i puszystość, następnie ubić żółtko i wanilię. Przy niskiej prędkości mieszamy w mieszaninie mąki w 3 partiach, aż do wyrośnięcia ciasta. Podzielić ciasto na pół i uformować każdy kawałek w 6-calowy kwadrat, a następnie schłodzić, owinięte w folię, aż będzie twarde, 2 do 3 godzin.
Śmietanę i syrop kukurydziany wymieszaj na wolnym ogniu w małym, ciężkim rondlu, a następnie wymieszaj z roztopioną czekoladą. Wymieszać z masłem i wanilią, aż będzie gładka. Przykryć powierzchnię papierem do pieczenia i schłodzić, mieszając od czasu do czasu, aż będzie bardzo gęsta, około 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. Masło 2 duże blachy do pieczenia.
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta między arkuszami pergaminu na prostokąt o wymiarach 14 na 10 cali (grubość 1/8 cala). Przesuń ciasto w pergaminie na tacę i zamrozić, aż ciasto będzie twarde, o 10 protokół. Powtórz z pozostałym ciastem.
Wytnij jak najwięcej rund z pierwszego schłodzonego kwadratu za pomocą noża, zachowując i schładzając resztki, a następnie szybko przenieś ciasteczka na maślaną blachę do pieczenia, układając je w odległości 1/2 cala. (Jeśli ciasto stanie się zbyt miękkie, wróć do zamrażarki, aż stanie się jędrne.)
Połowę ciastek posypać dekoracyjnym cukrem (jeśli używasz), a następnie piec ciasteczka, aż upieczone i lekko nadmuchane, 10 do 12 minut. Schłodzić na arkuszu na stojaku 5 minut, a następnie przenieść do stojaka do całkowitego ostygnięcia (ciasteczka będą chrupiące, gdy ostygną).
Zrób więcej ciasteczek z pozostałym ciastem i resztkami (przerolluj tylko raz).
Beat ganache z mikserem elektrycznym z dużą prędkością tylko do lekkiego i puszystego.
Przenieś do zamykanej plastikowej torby (odcięcie od 1/8 do 1/4 cala z 1 rogu nożyczkami). Wyłożyć ganache na płaskie boki zwykłych ciastek, a następnie przykryć cukrem ciasteczka, aby zrobić kanapki. Schłodzić, warstwowo między arkuszami pergaminu, w hermetycznym pojemniku do momentu ustawienia napełnienia, co najmniej 1 godzinę.
Uwagi kucharza: ciasto można schłodzić do 2 dni. Ganache może być wykonany 1 dzień wcześniej i schłodzony, jego powierzchnia pokryta pergaminem. Doprowadzić do temperatury pokojowej, a następnie ubić mikserem przed użyciem. Sandwiched cookies przechowywać, schłodzone, 4 dni.