Ciasteczka kakaowe/ptasie mleczko
Ciasteczka kakaowe/ptasie mleczko wymagają około 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 162 kalorie, 1 g białka i 5 g tłuszczu. Ten przepis służy 24 osobom. Za 14 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Mieszanka kakao do pieczenia, pianek marshmallow, masła i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Świetnie sprawdza się jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 8%. Ten wynik jest do poprawy. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Halloweenowe ciasteczka kakaowe z pianką marshmallow, krówki i ciasteczka kakaowe z pianką marshmallow (mieszanka ciasteczek) i Gorące babeczki kakaowo-piankowe.
Instrukcje
W dużej misce utrzeć cukier i tłuszcz na jasną i puszystą masę. Wbić jajko i mleko.
Połącz mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i sól; dodać do ubitej masy i dobrze wymieszać.
Nakładać łyżeczką na nienatłuszczoną blachę do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 8 minut.
Na każdym ciasteczku połóż połowę pianki marshmallow; piec 2 minuty dłużej.
Wyjmij z piekarnika i rozgnieć piankę widelcem. Fajny. W międzyczasie, na lukier, w dużej misce wymieszaj cukier cukierniczy, kakao, masło i mleko w takiej ilości, aby uzyskać pożądaną konsystencję kremu. Mroźne ciasteczka.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Ciasteczka świetnie komponują się z kremowym sherry, maderą i prosecco. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Marques de Caceres Cava z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Marques de Caceres Cava]()
Marques de Caceres Cava
Jasnosłomkowy kolor ożywiony drobnymi bąbelkami. Bukiet owoców cytrusowych z nutami brioszki. W ustach urocze i okrągłe, o orzeźwiającej, zrównoważonej strukturze. Żywy finisz, który podkreśla delikatne bąbelki. Orzeźwiający aperitif, Cava dobrze komponuje się z rybami i owocami morza, makaronami, ryżem, pikantnymi potrawami, kuchnią azjatycką i wszelkiego rodzaju deserami.