Ciasteczka Imbirowo-Cytrynowe
Imbirowo-cytrynowe ciasteczka Wiatraczkowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 40. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 82 kalorie, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś skórkę cytryny, białko jaja, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Ciasteczka Imbirowo-Cytrynowe, Ciasteczka Wiatraczkowe, oraz Ciasteczka Czekoladowo-Orzechowe.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto imbirowe, umieść 1/4 szklanki masła i brązowego cukru w średniej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością ,aż dobrze się połączą (około 3 minut).
Dodaj melasę i żółtko; ubijaj, aż dobrze się wymieszasz. Ważyć lub lekko łyżką 6 uncji (około 1 1/3 szklanki) mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Połączyć 6 uncji mąki, imbir, a następnie 4 składniki (przez ziele angielskie); wymieszać trzepaczką.
Dodaj mieszaninę mąki do mieszaniny masła; beat z niską prędkością tylko do połączenia. Owinąć ciasto w folię; schłodzić 30 minut.
Aby przygotować ciasto cytrynowe, umieść 5 łyżek masła i granulowanego cukru w średniej misce; ubić mikserem na średniej prędkości ,aż do wymieszania (około 3 minut).
Dodać białko jaja; ubić do wymieszania. Ubić w skórce i wanilii. Ważyć lub lekko łyżką 6 uncji (około 1 1/3 szklanki) mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Połączyć 6 uncji mąki i 1/4 łyżeczki soli.
Dodaj mieszaninę mąki do mieszaniny masła; beat z niską prędkością tylko do połączenia. Owinąć ciasto w folię; schłodzić 30 minut.
Rozpakuj ciasto imbirowe.
Rozwałkuj ciasto imbirowe między arkuszami folii z tworzywa sztucznego w prostokąt 13 x 8 1/2 cala (Grubość 3/16 cala); schłodzić 10 minut. Rozpakuj ciasto cytrynowe.
Rozwałkuj ciasto cytrynowe między arkuszami plastikowej folii w prostokąt 13 x 9 cali (Grubość 3/16 cala); schłodzić 10 minut. Ostrożnie układaj ciasto imbirowe na wierzchu ciasta cytrynowego, pozostawiając 1/2-calową granicę wzdłuż jednej długiej krawędzi. Zaczynając od dłuższej strony bez obramowania, rozwałkuj ciasto, galaretkę. Uszczelnij krawędzie (nie uszczelniaj końców rolki). Przykryć folią; zamrozić 30 minut.
Pokrój ostrym nożem na 40 plastrów (około 1/4 cala grubości). Zmień kształt pocisków, jeśli to konieczne. Ułóż plastry 1 cal od siebie na blasze do pieczenia wyłożone pergaminem.
Piec, 1 partia na raz, w 350 przez 8 do 9 minut lub do zestawu i lekko rumiane. Fajne na stelażach z drutu.