Ciasteczka Czekoladowo-Orzechowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekoladowych ciasteczek z orzechami laskowymi. Jedna porcja zawiera 343 kalorie, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 24 i kosztuje 69 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Mieszanka cukru granulowanego, proszku do pieczenia, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasteczka czekoladowo-orzechowe (NOTella cookies!)- Niskowęglowodanowe i bezglutenowe, Fine Cooking ' s Chocolate-Glazed Chocolate-Hazelnut Cookies, oraz Ciasteczka Czekoladowe Z Orzechami Laskowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól w dużej misce i ubijaj, aby połączyć.
Dodaj masło i oba cukry do miski miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Beat na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste, około 7 minut, skrobanie w dół boki miski z gumową szpatułką w razie potrzeby. Z maszyną pracującą na niskim poziomie, dodawaj jajka po kolei, ubijając, aż dobrze się włączą.
Dodaj wanilię i beat, aby włączyć.
Dodać suchą mieszankę mąki i ubić do uzyskania jednorodności, o 2 protokół.
Smash czekolady z dolnej części patelni lub wałek do ciasta, gdy jeszcze w ich opakowaniu na drobne kawałki.
Dodaj zarówno czekoladki i orzechy laskowe do ciasta i złożyć ręcznie. Przykryć miskę i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny i do 3 dni.
Dostosuj stojaki piekarnika do górnej i dolnej pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Miarka ciasto na ciasteczka do 1 1/4-do 1 1/2-calowych kulek i umieść je na dwóch arkuszach ciastek bez nadzienia około 2 cali od siebie (powinieneś użyć połowy ciasta i zmieścić 6 na każdym arkuszu).
Każde ciastko posypać lekko łuszczącą się solą morską.
Piec, aż krawędzie są brązowe i jędrne i centra są nadal miękkie i wilgotne, obracanie Patelnie od góry do dołu i przerzucanie około połowie drogi między gotowaniem, o 14 minut w sumie.
Pozostaw do ostygnięcia 5 minut, a następnie przenieś do stojaka z drutu w celu ostygnięcia. W międzyczasie upiec pozostałe 12 ciasteczek.
Podawać na ciepło lub pozostawić do całkowitego ostygnięcia i przenieść do zamkniętego pojemnika. Przechowywać w temperaturze pokojowej do 5 dni.