Ciasta Z Łososiem
Ciasta z łososiem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 520 kalorii. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. 63 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Jeśli masz paprykę w małej kostce, paprykę w małej kostce, ostry sos i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Slammin ' Southwestern Salmon Patties or Salmon Cakes, Ciasta Z Łososiem, oraz Ciasta Z Łososiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Ułóż łososia na patelni z prześcieradłem, skórką w dół.
Posmarować oliwą z oliwek i posypać solą i pieprzem. Pieczeń przez 15 do 20 minut, aż tylko gotowane.
Wyjąć z piekarnika i przykryć szczelnie folią aluminiową. Pozostawić na 10 minut i przechowywać w lodówce, aż ostygnie.
Tymczasem, miejsce 2 łyżki masła, 2 łyżki oliwy z oliwek, cebula, seler, czerwona i żółta papryka, pietruszka, kapary, ostry sos, sos Worcestershire, Krab gotować przyprawy, 1/2 łyżeczka soli, i 1/2 łyżeczka pieprzu w dużej patelni saute na średnim ogniu i gotować, aż warzywa są miękkie, około 15 do 20 protokół. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Łamać kromki chleba na kawałki i przetwarzać chleb w robocie kuchennym wyposażonym w stalowe ostrze. Powinieneś mieć około 1 szklanki bułki tartej.
Umieść bułkę tartą na patelni i tosty w piekarniku przez 5 minut, aż lekko rumiane, rzucając od czasu do czasu.
Schłodzonego łososia przelać do dużej miski.
Dodać bułkę tartą, majonez, musztarda, i jajka.
Dodać mieszankę warzywną i dobrze wymieszać. Przykryć i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Uformuj 10 (2 1/2 do 3 uncji) ciast.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki masła i 2 łyżki oliwy z oliwek w dużej patelni saute na średnim ogniu. W partiach, dodać ciasta łososia i smażyć przez 3 do 4 minut z każdej strony, aż rumiane.
Odcedzić na papierowych ręcznikach; utrzymywać je w rozgrzanym piekarniku 250 stopni F i podawać na gorąco.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.