Ciasta z owocami i orzechami bez formy
Ciasta z owocami i orzechami w formie swobodnej to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 437 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.59 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś jajko, dżem owocowy, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Florenckie bez formy, Lasagne Bez Formy, oraz Tarta Jabłkowa Bez Formy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Toast wszystkie orzeszki piniowe na suchej patelni na średnim ogniu, mieszając, aż równomiernie brązowy i pachnący, o 2 do 3 protokół. Super.
Pulse 3/4 szklanki chłodnych orzechów piniowych i cukru w robocie kuchennym, aż drobno zmielone, około 15 razy.
Dodać mąkę, mąkę kukurydzianą, sól, i masło i pulsować aż do połączenia, o 10 więcej razy.
Dodać jajko i pulsować, aż mieszanina połączy się w miękkim cieście, około 5 razy.
Ułóż 8 na 11-calowy arkusz papieru woskowanego lub pergaminu. Podziel ciasto równo na 6 kulek i umieść na papierze, pozostawiając co najmniej 4 cale między sobą. Naciśnij lekko, aby wyrównać dyski i przykryj inną kartką papieru. Z wałkiem lekko przewinąć cały arkusz, aby rundy o średnicy 5 cali. Wsuń papier na blachę do pieczenia i przechowuj w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub do 3 dni.
Usuń górną kartkę papieru i pokrój pergamin na 6 kwadratów (wokół kółek ciasta).
Umieść 2 czubate łyżki dżemu na każdym okręgu i rozprowadź go równomiernie z tyłu łyżki na skórce, pozostawiając 1 1/2-calową granicę wokół krawędzi. Złożyć i luźno spleść ciasto na krawędzi dżemu, aby rustykalne ciasto o swobodnej formie. (Użyj krawędzi pergaminu lub skrobaka ławki, aby podnieść krawędzie ciasta; jest to łatwiejsze w ten sposób. Zobacz zdjęcie.) Powtórz z pozostałymi dyskami.
Żółtko ubić łyżeczką wody i posmarować nim krawędzie Skórki.
Pozostałe orzeszki piniowe posypać na umycie jajecznym. Ciasto przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 375 stopni F.
Piec ciasta na złoty kolor, o 30 protokół.
Pozostawić na 5 minut przed przeniesieniem z papierem na stojak do ostygnięcia.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, z lodami, bitą śmietaną lub jogurtem, w razie potrzeby.