Ciasta Z Dorsza
Ciasta z dorsza to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 207 kalorii, 24g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 125 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz masło, pietruszkę, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest dobre. Spróbuj Naomi Duguid ' s Fish Cakes and Fish Balls, Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, oraz Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w dużym garnku z wodą, doprowadzić wodę do wrzenia.
Niech ziemniaki gotować, aż będą prawie miękkie.
Dodaj rybę do garnka i niech ryby i ziemniaki gotować, aż będą miękkie.
Dobrze odcedzić i przenieść ziemniaki i ryby do dużej miski.
Dodać masło, cebula, pietruszka, i jajko do miski; mash mieszaniny razem. Formować mieszaninę na paszteciki.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć paszteciki z obu stron na złoty kolor.
Przed podaniem odcedzić na ręcznikach papierowych.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.