Châteaubriand

Châteaubriand
Châteaubriand jest bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 673 kalorie, 26g białka, oraz 56 g tłuszczu każdy. Na 5,23 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz masło, szalotkę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj A. 1.- Béarnaise Chateaubriand, Chateaubriand A La Maison, oraz Châteaubriand For Two w / Sauce Béarnaise dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Na żaroodpornej patelni o grubym dnie podgrzać oliwę na dużym ogniu, aż będzie gorąca, ale nie będzie palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Mięso przyprawiamy solą i pieprzem, następnie brązowo na patelni ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz, aż temperatura wewnętrzna mięsa osiągnie 54° (rzadko), 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Wyjąć patelnię z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Przełożyć mięso na deskę do krojenia i przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Wlać wszystko, ale cienką warstwę tłuszczu z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj szalotkę i podsmażyć na średnim ogniu, aż złoty, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
9
Dodać wino i podnieść ogień do wysokiej, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Gdy sos jest syropowy (około 5 minut), wyłącz ogień i ubijaj masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
11
Mięso pokroić w grube plastry i skropić sosem z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia7
Magazyn