Châteaubriand
Châteaubriand jest bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 673 kalorie, 26g białka, oraz 56 g tłuszczu każdy. Na 5,23 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz masło, szalotkę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj A. 1.- Béarnaise Chateaubriand, Chateaubriand A La Maison, oraz Châteaubriand For Two w / Sauce Béarnaise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Na żaroodpornej patelni o grubym dnie podgrzać oliwę na dużym ogniu, aż będzie gorąca, ale nie będzie palić.
Mięso przyprawiamy solą i pieprzem, następnie brązowo na patelni ze wszystkich stron.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz, aż temperatura wewnętrzna mięsa osiągnie 54° (rzadko), 10 do 15 minut.
Wyjąć patelnię z piekarnika.
Przełożyć mięso na deskę do krojenia i przykryć folią.
Wlać wszystko, ale cienką warstwę tłuszczu z patelni.
Dodaj szalotkę i podsmażyć na średnim ogniu, aż złoty, 2 do 3 protokół.
Dodać wino i podnieść ogień do wysokiej, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki z patelni.
Gdy sos jest syropowy (około 5 minut), wyłącz ogień i ubijaj masło.
Mięso pokroić w grube plastry i skropić sosem z patelni.