Chutney żurawinowy, imbirowy i pomarańczowy
Chutney żurawinowy, imbirowy i pomarańczowy to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przyprawa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 362 kalorie. Ten przepis służy 5. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pępka pomarańczy, woda, imbir i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sekretny składnik (żurawina): Chutney żurawinowy z pomarańczą i Krystalizowanym imbirem, Chutney Żurawinowo-Pomarańczowy Imbirowy, oraz Chutney żurawinowy, imbirowy i pomarańczowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając ostrego noża, obierz pomarańcze, usuwając wszystkie gorzkie białe pestki. Pracując nad misą, przeciąć między membranami, aby uwolnić sekcje. Wyciśnij sok z membran do miski.
Wytnij pomarańczowe sekcje na 1-calowe kawałki.
W dużym rondlu połączyć żurawinę i wodę z 1/4 szklanki soku pomarańczowego z miski i doprowadzić do duszenia na umiarkowanym ogniu. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż żurawina pęknie, o 10 protokół.
Dodać ocet, oba cukry, imbir i kawałki pomarańczy i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż gruby, o 5 protokół.
Lekko ostudzić, następnie doprawić solą i pieprzem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.