Chutney Żurawinowy I
Chutney żurawinowy I jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 105 kalorii. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką jabłka, mielone ziele angielskie, rodzynki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Działa dobrze jako bardzo przystępna przyprawa. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 18%. Podobne przepisy to Sekretny składnik (żurawina): Chutney żurawinowy z pomarańczą i Krystalizowanym imbirem, Chutney Żurawinowy, oraz Chutney Żurawinowy.
Instrukcje
W średnim rondlu połączyć wodę i cukier. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu.
Dodać żurawinę, jabłka, ocet jabłkowy, rodzynki i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia, następnie gotować delikatnie przez 10 minut mieszając często.
Wlać mieszaninę do miski do mieszania.
Umieścić folię bezpośrednio na powierzchni sosu. Schłodzić do temperatury pokojowej i służyć lub przykryć i przechowywać w lodówce. Przed podaniem doprowadzić chutney do temperatury pokojowej.