Chutney żurawinowo-pomarańczowy z kminkiem, koprem i gorczycą

Chutney żurawinowo-pomarańczowy z kminkiem, koprem i gorczycą
Chutney żurawinowo-pomarańczowy z kminkiem, koprem i ziarnami gorczycy może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 626 kalorii, 1G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 3. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz żurawinę lub cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Chutney żurawinowo-pomarańczowy z kminkiem, koprem i gorczycą, Sorbet żurawinowo-pomarańczowy z nasionami kopru włoskiego, oraz Zupa Pasternakowo-Porowa Z Kminkiem I Gorczycą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś cukier i ocet do wrzenia w ciężkimały rondel, mieszając, aż cukier rozpuszcza się.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i odstawić.
3
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać kminek, koper włoski i nasiona musztardy; mieszać, aż nasiona gorczycy pop, ok. 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Koper WłoskiKoper Włoski
KminekKminek
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
5
Dodaj cebulę; gotować do początkujego brązowego, stale mieszając, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
6
Dodać imbir i chile; mieszać untilchile zmiękcza, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
Papryka ChiliPapryka Chili
7
Dodać ocet winny, 3/4 szklanki wody, wszystkie żurawiny, skórkę pomarańczową i sól. Gotować na wolnym ogniu aż do soku, często mieszając, około 20 minut.Ochłodzić, przykryć i schłodzić. DO AHEAD: można bemade 3 dni do przodu. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
WodaWoda
SólSól

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia5
Magazyn