Chutney żurawinowo-imbirowy

Chutney żurawinowo-imbirowy
Przygotowanie chutneyu z żurawiną i imbirem zajmuje około 40 minut od początku do końca. Ten przepis pozwala na przygotowanie 12 porcji, każda zawiera 197 kalorii , 0 g białka i 0 g tłuszczu . Za 55 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mielony cynamon, ocet winny, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Dobrze sprawdza się jako przyprawa. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 27% , co nie jest tak doskonałym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Pieczona wołowina z imbirem , Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowy zitronenkuchen i przepis na chutney pomidorowy .

Instrukcje

1
W dużym rondlu wymieszaj brązowy cukier, ocet, imbir, pieprz cayenne i sól. Doprowadź do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodaj gruszki. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut lub do momentu, aż gruszki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
3
Odcedź, zachowując płyn. Wlej płyn z powrotem do garnka; odstaw gruszki na bok. Wymieszaj żurawinę w garnku. Gotuj na średnim ogniu, aż jagody zaczną pękać, około 3 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Odcedź jagody, zachowując płyn. Wlej płyn z powrotem do garnka; odłóż jagody na bok. Doprowadź płyn do wrzenia; gotuj bez przykrycia, aż płyn zredukuje się do 1/2 szklanki. Wymieszaj z gruszkami, żurawiną i cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Podawać na ciepło lub na zimno. Przechowywać w lodówce.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn