Chutney z brzoskwinią i chilli
Need a bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przyprawy? Brzoskwinia i Chutney chilli może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 74 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 32 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do Super Bowl. Jest to niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jeśli masz brązowy cukier, Chilli wielkości kciuka, brzoskwinia, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%. Spróbuj Chutney Chilli, Słodki ananas i Chutney chilli, oraz Kurczak Kokosowy Z Chilli Chutney Morelowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni, dodać cebulę i gotować przez kilka minut, aż zacznie zmiękać.
Dodaj pozostałe składniki, zwiększ ogień i wymieszaj, aby rozpuścić cukier. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż większość cieczy odparuje i brzoskwinie zmiękną to zajmie około 45 minut. W międzyczasie wysterylizuj słoiki (patrz wskazówka poniżej).
Przenieść chutney do słoików, uszczelnić i pozostawić do ostygnięcia przed jedzeniem. Chutney można przechowywać w chłodnym, suchym miejscu przez okres do 1 roku. Po otwarciu przechowywać w lodówce i jeść w ciągu 4 tygodni.