Chutney Ananasowo-Orzechowy
Chutney ananasowo-orzechowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 195 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli, cukru, ziarnka gorczycy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest dobre. Spróbuj Chutney Figowo-Orzechowy, Bramley & walnut chutney, oraz Chutney Z Ananasem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grubo zmiażdżyć chili i ziarnka gorczycy za pomocą moździerza i tłuczku lub zamknąć przyprawy w ciężkim plastikowym worku na żywność i zgrubnie zmiażdżyć wałkiem do ciasta.
W 2-do 3-quart patelni, połączyć mieszaninę chili, imbir, czosnek, ananas z sokiem, ocet, cukier i sól. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie obniżyć ciepło do średniego i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż większość cieczy odparuje, 35 do 40 minut.
Wymieszać z orzechami włoskimi.
Podawać na ciepło lub chłodno. Przykryć i schłodzić do 1 tygodnia.